2021-04-29
经过厚福街,抬头一望叫到呢个紫色招牌,设计几特别,而且感觉好 chill 行近一望,原来餐厅的食物都会加入 CBD, 帮助减压,令人提高睡眠质素,咁坚?再望望餐牌,见到D长长嘅菜名就知 - fusion 野,啱我。饮品种类亦多,咖啡、花茶、酒精及非酒精都有,仲见到我最爱的Earl Grey 沟梳打,怎能不试吓?好奇心驱使下就上咗,环境唔错噃。青咖哩安吉拉鸡卷 $138类似炸腐皮里面包了煎鸡肉,再淋上青咖哩汁,拌著洋葱红椒丝与香叶,咁大个人第一次食呢款鸡卷,脆卜卜的咖喱鸡,好过瘾好有趣柚子渍三文鱼半熟吞拿鱼赤身珍珠饭 $148好味又有趣的刺身饭,𩠌菜铺满成碗,有三文鱼粒、半熟吞拿鱼片、温泉蛋,绿色一条条的是鲜嫰露笋,金黄色一粒粒是炸过的椰菜苗,底层仲铺了沙律菜。成个饭口感丰富,而且充满新鲜感。份量好足,两人share 啱啱好,推荐大家试一试。开心果青柠鲜奶油芒果千层酥 $58千层酥的饼底好薄好脆好甜,似糖脆片。反而cream 几清爽,不肥腻。加上少少芒菓,算是个轻量级甜品吧!流心菲达芝士挞$48上枱已觉惊艳,无论颜色配搭同摆盘都好吸引人。芝士挞是流心的,暖暖地仲好重芝士味。价钱好抵,必食
好奇心驱使下就上咗,环境唔错噃。
青咖哩安吉拉鸡卷 $138
柚子渍三文鱼半熟吞拿鱼赤身珍珠饭 $148
开心果青柠鲜奶油芒果千层酥 $58
流心菲达芝士挞$48
上枱已觉惊艳,无论颜色配搭同摆盘都好吸引人。
芝士挞是流心的,暖暖地仲好重芝士味。价钱好抵,必食推介。
Ginger Baby $88
姜味特饮,沟左威士忌,酒味极浓,好啃吓!
热情果柚子伯爵茶梳打 $38
我的至爱- 伯爵茶,呢度仲有伯爵茶梳打,好味又新奇,必试!
菜式选择多,味道十分好,上菜速度较慢,环境舒适。食完CBD之后又唔觉得个人特别放松左,仍然系个好紧张的香港人