2018-11-03 83 浏览
由中学毕业开始到依家大大话话都嚟过十几次,每次去完QE覆诊都会行过嚟。由最初好正嘅两块肉眼配烤南瓜同冇得弹嘅薯条水牛鸡翼衬大大壶花茶,都后期水准直线下降鱼柳鞋口意粉汁干冇味,仲有牛扒全熟韧口配菜发黄,曾令我一度却步冷落。前几日见菜式几吸引,差唔多五点仲有午餐供应,于是下决心俾多次机会佢,果然冇令我失望。先讲讲餐汤,浓郁烟肉味加上粒粒南瓜蓉,香浓幼滑唔怕稀,掂!多士条咬落去「卜」一声咁脆口,但有点硬,有淡淡麦香。餐包同牛油如果served warm就更好。阿根廷红虾龙虾汁扁意粉,啱晒我呢个大虾狂粉。扁意粉相对意粉更有咬劲,好入味。龙虾汁颇香口,但蒜味略重盖过原味。菇菌味浓,成功令我对菇类改观。主角红虾真系jumbo size手掌咁大,仲有两只,香气诱人到我连壳都损埋,虾头爆满橙红嘅膏,蟹肉亦充满鲜味。美中不足嘅系肉质,可能系因为落镬油温唔够,其中一只有些少霉,但尚可入口。餐饮普普通通就唔多讲,想起往日打卡就有花茶饮,怀缅时时其实还有。不过点都好啦,$50唔驶免加一有晒成set而且质素几好,抵到烂啦。下次等我早啲去,攞埋个八折先!PS. 𠮶日有首歌几啱听,但因为环境太嘈听唔清楚歌词,上网又

PS. 𠮶日有首歌几啱听,但因为环境太嘈听唔清楚歌词,上网又揾唔到。如果可以畀个playlist我就好啦哈哈!
阿根廷红虾龙虾汁扁意粉
2018-10-30