2017-07-24
经过过咦间Burger店好几次!一直都想试,但系一直冇入去。因为女神怕fat fat唔陪我食。今次Happy friday约左个巴打食supper,两个都唔怕高脂肪高胆固醇,所以一齐去左试佢!入面唔算好大,唔会好迫,但唔算多位,加上Friday night,大家钟意啤下吹下水,所以可能要等等啦!不过我地都系等左3个字就有位!可以接受。上餐时间都快,唔洗等好耐。不过如果想斋讲冇做,想有d野湿下口既可以叫两杯野饮住先,吹住水等!Happy Friday㖞,当然要啤啤佢啦!其实可以叫craft beer既,见到佢柜到有好多唔同既牌子。但系因为前排饮得太多啦,想饮返啤酒,所以一人叫左一杯draft beer。因为两个大男人大食,所以一人叫左一个Burger,另外仲叫左个buffalo wings同Southern Fried Chicken Nuggets。Signature Double Cheese Burger $138 ————————————————整体得分:7分 (10分满分)————————————————食评:口感 7.5/10牛肉非常嫩口,唔会食到痴晒牙!而且每一啖都渗出牛肉
因为女神怕fat fat唔陪我食。
今次Happy friday约左个巴打食supper,
两个都唔怕高脂肪高胆固醇,所以一齐去左试佢!
入面唔算好大,唔会好迫,但唔算多位,
加上Friday night,大家钟意啤下吹下水,
所以可能要等等啦!不过我地都系等左3个字就有位!可以接受。
上餐时间都快,唔洗等好耐。不过如果想斋讲冇做,
想有d野湿下口既可以叫两杯野饮住先,吹住水等!
但系因为前排饮得太多啦,想饮返啤酒,
所以一人叫左一杯draft beer。
Southern Fried Chicken Nuggerts
因为两个大男人大食,
所以一人叫左一个Burger,
————————————————
整体得分:7分 (10分满分)
口感 7.5/10
牛肉非常嫩口,唔会食到痴晒牙!
而且每一啖都渗出牛肉嘅油脂同肉汁,真系几Juicy!
加上两个汉堡扒都几厚身几大个,啖啖肉!
食之前唔压一压真系好难放到入口!
芝士亦因为牛肉嘅热力而溶溶地,虽然唔系拉丝嘅效果,
但系食落仍然有个种极邪恶嘅感觉,因为真系几Heavy。
食到两个麻甩佬好滋味。
味道 7.5/10
味道黎讲,汉堡扒非常Juicy嫩口,而且每一啖都充斥着好香嘅牛肉味。
另外酱汁酸得来带甜,同个肉汁几配合,
加上洋葱、蕃茄、生菜fresh fresh既感,
中和到肉汁极heavy同强烈肉味芝士味嘅fat fat感觉,
所以唔会觉得好油腻好溜滞。
抵食6/10
价钱方面就稍为偏高啦!因为净系个包到成$138
如果要加薯条汽水要另外加钱转combo。
你都几好但系$138嘅话,我可以食到几个质素低少小嘅burger啦!
不过都系食个环境同气氛既,真系几岩两条麻甩佬吹下水饮下野。
Classic Buffalo wings
Buffalo Wings $58 (6pcs/只)
————————————————
整体得分:6分 (10分满分)
口感 6.5/10
鸡皮炸得几脆,鸡肉几嫩滑,唔会柴口。
因为我系多酱派既,所以觉得酱汁唔系好够,
如果可以多d酱,或者比多个extra酱我一路食一路点就更好啦!
味道 5.5/10
对比起Burger,其他野食(chicken nuggets同buffalo wings)就争少少啦!
我谂大多数人食buffalo wings,都系为个酱嫁啦!
虽然佢个酱汁系ok既,微辣加微酸,
有埋杯冻冰冰既draft beer黎送,认真冇得弹。
不过鸡翼略带雪味,而且酱汁只系好薄咁coat左一层系面,
鸡肉唔太入味,鸡味亦唔算好重,所以有少少失望。
抵食6/10
香港食Buffalo wings其实真系几高消费,
去好多餐厅食,五六只都要成$60。
所以$58 (6pcs/只) 仲算可以接受,
最起码我觉得相比起韩式炸鸡七八十蚊五件原味炸鸡抵食啦!
Southern Fried Chicken Nuggets $58
————————————————
整体得分:6分 (10分满分)
口感 6.5/10
外皮炸得得几脆既,又唔会话食到成口粉,
芝士酱系比较结身个种,几易痴落件nugget到,
唔会好似出面有d餐厅咁开到好稀,水汪汪。
食落舒服既
味道 6/10
相比buffalo wings佢唔觉有雪味,不过鸡味都唔算好重,
点埋酱会比芝士味盖过埋鸡味。
芝士酱稍为咸左少少少少....唔系好严重,
送一送啤酒就ok嫁啦!
唔算好特别既sides,不过口痕又唔食得辣可以谂下既。
抵食6.5/10
份量黎讲算多,够两个人share。
始终芝士酱都几溜滞下,好易令人食唔落野。
所以如果唔系好大食既人,建议食晒个包先再谂叫唔叫,
唔好好似我地咁食净一旧!