又到粮尾以为今晚要挨老麦🙈🤣放工时男友话带我上街市食大排档,我个心又惊又喜,但都惊惊地大排档唔太卫生⋯点知一上来佐敦呢个大排档即刻心情放松哂,因为呢度都叫干净企理同光猛、而且坐得一啲都唔迫!枱同枱之间隔得都好阔下、完全唔会觉得环境好嘈咁👏🏼👍🏼个「开放式」厨房都好整理,起码畀得你睇佢后镬👍🏼🍳睇餐牌又好多野食添,都唔知点拣,咁男友就话叫得海鲜大排档都应该要叫个海鲜既,我地就叫返支大啤、再加碟乳鸽、金钱鳝同埋九肚鱼!唔肥唔叫🤣🤪🙈先黎只乳鸽,睇黎细细只、果然好BB🐣! 正因为佢够BB,所以啲肉特别嫩、而且炸得好甘香又唔会过龙,啲肉仲系好多汁、一啲都唔干!加埋支啤酒🍻、满分💯再黎个椒盐九肚鱼真系不得了,点解我地两丁友都咁食法!?🤣🤪但真系炸得好靓、炸粉同鱼既比例好好、享受到油炸既惹味但又唔会抢左九肚鱼🐟🐟镜!仲要粉同鱼痴得好埋,食落唔会好周围跌啲炸粉!又一个完胜呀👏🏼👏🏼👍🏼不过、我都系建议三人或以上先好叫、因为实在太大份啦!再来埋个鱼露煎金钱鳝🐟更加不得了,我本身系麻麻地食鳝既、但呢个煎鳝真系好值得食!因为佢加左鱼露煎好香好夹、最紧要啲肉一啲都唔实、超脆!男人话因为呢啲鳝唔系食蚕豆、所以

炸BB鸽

椒盐九肚鱼

鱼露煎金钱鳝

再来埋个鱼露煎金钱鳝🐟更加不得了,我本身系麻麻地食鳝既、但呢个煎鳝真系好值得食!因为佢加左鱼露煎好香好夹、最紧要啲肉一啲都唔实、超脆!男人话因为呢啲鳝唔系食蚕豆、所以啲肉唔实!煎鳝其实多数都会偏油,因为鳝皮本身油份多,再一煎啲油真系爆哂出黎!不过呢度个煎鳝真系有油香而不算太腻🤤😋
加埋个野菌浸时蔬同埋一碗白碗,卖单都系3百零,食到咁好既镬气既小炒同埋啲材料咁靓既海鲜,坚抵食!仲要连加一都唔驶!抵到呢😋😋唯一缺点就系食完呢餐超肥!跑两个钟都补唔返🙈
2018-07-26
炸BB鸽