2011-03-08
本人唔好牛杂,对于下述两位朋友的讲法不予评价。帮衬左佢好多年,算系熟客,点解今时今日先黎赞,皆因又系无良业主逼我出手。呢间小店唔起眼,舖面窄,光线岩岩好,骤眼睇有d up dup,未必有吸引力,唯一系平。唔系专业食家,唔识形容佢点好法。由食佢个镇店贵妃鸡开始,佢唔肥腻、皮爽、肉滑...到后来逐一发现,佢个碗水饺面独有芝麻香兼夹大量爽口木耳两粒寸长大虾仁牛腩(其实系牛坑腩)肥廋适中,软腍酥香...油菜渌得爽脆每次帮衬试下其它口味,都觉得野食做得好好。老板兼大厨要求认真严格,老板娘亲力亲为一路睇舖一路凑仔。好多熟客黎呢度睇电视饮啤酒, 气氛好融洽..向来唔会好似佢其他客咁口花花 侧闻佢地个业主狂加舖租(𠮶头d舖炒到周围大量食肆结左业!)跟老板娘倾下计,我话你地生意够唔够做,唔够我帮你地响开饭度赞下你地。佢讲佢地好多熟客,葵涌、屯门、青衣、元朗都会番黎买净牛腩、云吞、水饺、贵妃鸡。老板娘话,佢个汤底除左有大地鱼、猪骨之外,亦都落埋鸡,建议我有机会要朝早11点零黎食面,呢个系佢汤底最好味的时候。不过佢建议我米星期六、日朝早,因为d客唔洗番工就会贡黎,出面排哂队逼实!
唔系专业食家,唔识形容佢点好法。
由食佢个镇店贵妃鸡开始,佢唔肥腻、皮爽、肉滑...
牛腩(其实系牛坑腩)肥廋适中,软腍酥香...
油菜渌得爽脆
每次帮衬试下其它口味,都觉得野食做得好好。
老板兼大厨要求认真严格,老板娘亲力亲为一路睇舖一路凑仔。
好多熟客黎呢度睇电视饮啤酒, 气氛好融洽..