2023-11-18
其实我未去过韩国,亦唔识韩文,不过都几中意睇韩剧,所以落单既时候,店员用韩文同你讲应该系欢迎光临?!总之就系韩剧入面会听到𠮶句,呢刻就觉得好似入左韩剧咁。由于系韩国人开,仲同我讲韩文,虽然我听唔明,但点都会加左少少分。呢间餐厅都算几大间,每张台都好阔落,好适合一班人黎食,不过点餐就要出去点,点餐既时候会问你坐边张台,咁点完俾晒钱就可以坐低等食。今次叫左泡菜炒饭,因为早两日睇韩剧个主角煮左泡菜炒饭😂泡菜炒饭 + 冻柠茶 $75+$5个卖相唔错,不过小食就得一碟仔泡菜,见到其他同事叫左其他餐系有三碟仔既,正常黎讲食韩国嘢最少都应该系三小碟,可能泡菜炒饭唔算系正式一个餐🤔Anyway,最后我都系食唔晒,所以无咩关系,食唔晒系因为都几大碟。味道系唔错既,少少湿既炒饭,啖啖都系泡菜味,上面放左紫菜同煎蛋,唔算好丰富,不过系好味既。价钱黎讲我个人觉得少少偏贵,但系最近系尖沙咀佐敦食多左野,就觉得呢区既餐厅都系偏贵,咁变相呢个韩国餐价钱就。。算啦。以下系餐牌,其实都有好多唔同野食,其他同事都叫左唔同既野,目测系唔错既,希望下次可以试其他啦。不过美中不足系佢炸鸡真系好贵,我想食炸鸡但太贵喇,要食既话可
今次叫左泡菜炒饭,因为早两日睇韩剧个主角煮左泡菜炒饭😂
泡菜炒饭 + 冻柠茶 $75+$5
以下系餐牌,其实都有好多唔同野食,其他同事都叫左唔同既野,目测系唔错既,希望下次可以试其他啦。不过美中不足系佢炸鸡真系好贵,我想食炸鸡但太贵喇,要食既话可能要一班人share比较化算😅