2024-06-22
今晚叫左个二人餐,加个饭,同埋爆炸鸡蛋羹,食到好饱好饱1)五花肉+猪颈肉(二人份) 有韩国Oppa帮手烧,我地可以坐定定等食,呢个服务真系好似置身于韩国既烧肉店咁,听住店内播紧大大声既韩文歌,好地道既感觉!猪颈肉烧到啱啱熟,颜色粉嫩,肉质爽,唔韧;五花肉切食细细条,五花层次分明,有软骨既五花肉,食落有微脆焦香,肉质爽弹,唔肥腻!2)「爆炸」鸡蛋羹呢个蛋上台时系识喷烟㗎,上面有芝士,夹起时有拉丝效果,加上少少飞鱼籽、粟米粒同芝麻粒,口感层次丰富,又有芝麻香,热辣辣,蛋好滑口,唔老,份量好大,够4个人分!3)黄油饭 烧肉食到差不多,工作人员先开始帮我地即场炒饭,务求新鲜送上!炒饭用牛油、泡菜、韩国紫菜碎、芝士同埋粟米粒炒成,粒粒分明,最后仲会用上沙律酱整个可爱猪仔样出黎,好搞笑呀😂😂又可以打下卡用餐环境地道,服务周到,前菜已经一早准备好喺每张台上,又有冻水提供(无冰),又无限时用餐,又有专人烧肉,唔洗自己动手烧咁麻烦
1)五花肉+猪颈肉(二人份)
2)「爆炸」鸡蛋羹
3)黄油饭