2023-09-15 72 浏览
行尖沙咀攰攰地,无意中见到一间少女风霓虹灯韩国餐厅,食韩式煎饺子、汤类及拌饭等等嘅菜式。去韩国留学过嘅我,特别挂住当地嘅雪浓汤,一嚟价钱便宜,二来叫汤都会附送饭或者面,而韩国嘅红米饭真系好好食,咁样就已经足以我食饱一餐。今次叫咗蟹膏煎饺子,饺子煎得好香,加埋香甜嘅芝麻豉油,特别开胃。饺子嘅份量都有成六只,都算系抵食。另外就系叫咗两款汤类,牛膝汤好香浓,有少少牛嘅骚味,但系钟意食牛嘅朋友就会好喜欢,加上菜单讲明牛膝对女性特别好,可以形补形,几啱我成日企喺度工作嘅男朋友,而牛膝咬上去好有骨胶原。仲有叫左个猪肉汤,猪肉好嫩滑嘅歌,成碗汤入边都好多猪肉及韭菜,我自己个人嘅喜欢依款汤多个牛膝锅嘅味道。另外两款伴菜系免费嘅,个咸虾仔超级咸,店员建议我放喺汤入面搅匀,我就觉得送饭会比较好啦。