La Parrilla Steakhouse

小编系名副其实既牛魔王🐮😈,好钟意食牛🐮,所以今次就黎呢间试下阿根廷菜🇦🇷🤤 入门口已经见到佢地既自家熟成柜,入面放左唔同部位既阿根廷🇦🇷草饲牛扒,会放喺入面熟成至少7-14日去增加牛肉既肉味~ 坐低之后见到半开放厨房里面既扒炉,厨师会以传统做法,用猛火🔥去锁住肉汁,烧过之后🔥仲有淡淡既炭香tim,啲牛🐮都几好食😋~ 而装修行古典风格,以深色既木调🪵同啡色既砖墙🧱为主,仲有啲古铜色既吊扇,光线比较昏暗,感觉好似去左外国食一个悠闲既午餐,感受下慢活既气氛~(5 😍 系满分,🤩系半分) Lunch Set - $218Lunch Set (Rump Steak) - $298Rump Steak 🥩 (好味指数:😍😍😍😍)平时好多时都食肉眼或者西冷🥩,今次就试下新野,rump steak其实系臀肉,系腰肌至臀部之间既肌肉,牛肉🐮风味浓厚,虽然脂肪比较少,但筋膜都比较少,厚肉得黎质感厚实有弹性但唔会韧~ 而小编叫既系medium, 烧得🔥恰到好处,里面依然系粉嫩既粉红色又juicy,仲有淡淡既炭香tim~ 另外不得不提既系个上枱方式几靓,牛扒🥩放喺铁板上面,插左板显示生熟程度既木棍仔,再喺旁

(5 😍 系满分,🤩系半分)

Lunch Set - $218
Lunch Set (Rump Steak) - $298
Rump Steak

Rump Steak 🥩 (好味指数:😍😍😍😍)
平时好多时都食肉眼或者西冷🥩,今次就试下新野,rump steak其实系臀肉,系腰肌至臀部之间既肌肉,牛肉🐮风味浓厚,虽然脂肪比较少,但筋膜都比较少,厚肉得黎质感厚实有弹性但唔会韧~ 而小编叫既系medium, 烧得🔥恰到好处,里面依然系粉嫩既粉红色又juicy,仲有淡淡既炭香tim~ 另外不得不提既系个上枱方式几靓,牛扒🥩放喺铁板上面,插左板显示生熟程度既木棍仔,再喺旁边放左6种传统既阿根廷🇦🇷酱汁,有酸酸甜甜既番茄他他🍅、清新既青酱🌱、惹味既BBQ酱等等,任君选择~
Milanesa
Milanesa 🧀🍅🐮 (好味指数:😍😍😍😍)
平时多数食芝士焗鸡扒🐥,芝士焗吉列牛扒🧀🥩真系第一次试~ 个吉列牛扒🥩既炸皮系用面包糠🍞整既,唔会过厚同油,质感金黄酥脆,块扒🥩既肉质几软熟,牛味🐮香浓,配埋上面焗融左有咸香又带啲拉丝既芝士🧀,同埋上面酸酸甜甜又多汁既番茄🍅,感觉醒胃又唔会好油腻~
Steak tartare

Steak tartare 🐮 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
个他他都几好食,质感软腍得嚟又唔会无咬口,亦唔会有好多筋,入面仲有啲清香既香草🌿,酸酸地咁几开胃🤤 又可以中和左肉既油腻~ 同时仲可以配金黄香脆既法包🥖一齐食,几香口同口感丰富
Empanada de Carne Criolla

Empanada de Carne Criolla 🐮🥟 (好味指数:😍😍😍😍)
呢个系一个牛肉馅饼🐮🥟,个样好似平时啲批🥧咁,里面有好多惹味有咬口既免治牛肉🐮同埋香甜软腍既洋葱🧅,表皮整到金黄酥脆,整体几松化同香口~ 旁边仲配左啲酸酸甜甜既番茄莎莎🍅,开胃又可以解腻

Garlic and Parsley Skinny Fries 🧄🌿🍟 (好味指数:😍😍😍😍)
啲薯条🍟上枱既时候仲系热辣辣既,粗幼度适中,几有咬口,炸到金黄酥脆,里面质感绵密,配埋蒜头🧄同香草🌿,惹味又有啲清香,都几好食😋
Broccolis and Green Beans

Broccolis and Green Beans 🥦🫛 (好味指数:😍😍😍😍)
啲西兰花🥦同青豆都煮得几清新爽口,有用到咸香惹味既蒜头🧄去烤,又唔觉有草青味,亦都唔会老得济有渣,烤完收干左啲水分又香口啲~
Chocolate Fondant

Chocolate Fondant - +$78 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
呢个心太软上枱既时候仲系热既,一整开就见到啲朱古力浆🍫好似澎湃既瀑布🌊咁涌出黎😍 个朱古力浆🍫香浓醇厚,质感软滑又带有少少朱古力🍫独有沙沙地口感,甜度适中,块皮就焗得几松化带啲微脆,有两种口感几正🤤 旁边仲配左啲酸酸甜甜既士多啤梨片🍓、蓝莓🫐同桑莓,清新又无咁漏~
Focaccia
Focaccia (好味指数:😍😍😍😍)
前菜仲有上到一款香草面包🌿🍞,质感几湿润软熟,有清新既香草🌿香味,又有啲牛油🧈既咸香,感觉都唔错~

好味指数:😍😍😍😍
推介指数:😍😍😍😍