2023-11-02 287 浏览
1/11用新外卖平台叫咗两个餐for dinner,~$118,好准时送到我返工做野嘅工厦,整体表面都冇问题。做完一日野,好肚饿,其实好期待食晚餐医医肚。我打开所有外卖盒,谂住开餐之际,发现冇餐具?!揾咗三四次,真系冇餐具!!!我有备注“需要餐具”,正确嚟讲,系平台自动拣咗“需要餐具”。真心著咗火,我应该点食呢份外卖?透过平台冇法联络店家,电话根本唔通,老公系openrice揾到店家电话,店家有道歉,开口叫我地落楼下/附近食肆攞餐具,我地唔接受,19:35左右,店家最后系电话口头应承揾人送返餐具俾我。我地冇等店家,自己落街买多份外卖+R多咗两份餐具。直到20:49我离开工厦我都冇收到店家所谓要送返俾我嘅餐具差评,系俾店家嘅粗心大意,俾店家嘅不诚实冇信用!如果,收钱先至俾餐具,我都冇咁嬲,如果送漏食物我都冇咁嬲,冇餐具,叫人点食?!应承咗人,点解又做唔到?做唔到又电话都冇一句通知?好似好小事,但我买咗外卖因为冇餐具食唔到,浪费时间,浪费金钱(再买外卖),用家角度唔系小事喇!唔好以为俾返10蚊现金券就解决咗!!!!讲真,食物系不过不失,咁样嘅商誉,点会有信心再食?绝对唔会再帮衬!!!!
差评,系俾店家嘅粗心大意,俾店家嘅不诚实冇信用!
2023-11-01
外卖送餐