2023-11-22
平时都成日经过半岛中心,但系今日行入去先知道原来入面都有咁多餐厅,呢间餐厅几特别,一开始以为系酒吧,但系原来系有得食潮州嘢㗎㖞,几特别啊!呢到其实都有小菜,茶餐厅野食,炒粉面,酒等等,所以一班人来一定有野岩食,旁边更加可以玩飞镖!女仕星期一至六都有买一送一嘅cocktail优惠。我地今次要左Kamikaze同Dark & Stormy,两杯都好易入口,买一送一代表$78就有两杯超抵啦!配埋$20一位嘅麻辣花生就一流啦。招牌卤水拼盘好好食,卤水好入味,份量够多,豆腐正!潮式韭菜猪红都超水准,冇腥味,猪红够软腍腍,浓浓嘅酱汁仲渗哂去,好好食!怀旧琵琶豆腐炸得超酥脆,份量超多,连菜都比左好多条。食得咁多煎炸嘢,就叫返个比较滋润啲嘅方鱼肉碎粥,冇谂过竟然会有鱼嘅鲜甜味,粥都软糯。然后甜品就要左西多士,平时多数要下午茶先有得食,今次嚟晚餐都可以食到真系好开心!入面有好好嘅花生酱,加埋厚厚嘅牛油同糖酱,好满足!