2024-08-30 290 浏览
放工想去飲嘢chill下,朋友話有間酒吧好特別,於是決定去試試。餐廳位於地庫第一層,一般酒吧都以西式或日式食物為主,點知一看餐牌,原來是潮州打冷!!! 另外有多部飛鏢機供客人玩樂。講多無謂,先order兩杯cocktail:-📌日出有酒精Ice Tequila 2 Shot+橙汁+紅糖水飲品色澤帶橙紅,宛如日出時的暖色,非常吸晴,入口香甜,酒精味唔濃,十分適合輕鬆享用。📌夏日的夢Tequila 1 shot+藍橋 1 shot+check+湯力水+橙汁此Cocktail上層冰藍色,下層則帶橙黃色,在炎炎夏日望到令人透心涼,感覺比「日出有酒精」甜少許,更易入口。📌鵝片拼盤 $138呢個拼盤非常豐富,除左鵝片,仲有豬耳,豬肚、滷水豆腐、紅腸、豬大腸、豬脷、鴨腎和芽菜。每樣食材都滷得剛剛好,不會過鹹,非常好佐酒。📌必食潮洲煎蠔餅 $88蛋與炸槳比例恰到好處,煎得金黃so脆,散發濃郁蛋香。蠔仔隻隻飽滿,份量又多,沾上魚露更能提升鮮味,簡直回味無窮。📌乾炒牛河 $58一上桌已聞到濃濃「鑊氣」!牛肉軟嫩,河粉炒得乾爽,每條河粉都均匀染上醬油,搭配洋蔥、韮黃、芽菜、蔥段,口感層次分明,非常有水準。📌

講多無謂,先order兩杯cocktail:-

📌日出有酒精

📌乾炒牛河 $58
乾炒牛河

📌鮮魷炒通菜 $72
鮮魷炒通菜

鮮魷爽口Q彈,熟度剛好,一咬即開又唔韌,通菜嫩滑無渣,配上份量剛好的腐乳蒜蓉,非常入味。

順帶一提,餐廳Cocktail於不同外賣平台都可下單,非常抵飲,有興趣嘅朋友不妨試吓。
2024-08-28
  • 蠔餅
朋友知道我又為食鍾意去酒吧飲嘢掟飛鏢🎯輕鬆下TON180 一次過可以滿足到我幾個願望✨最近仲可以响網上外賣平台叫Cocktail Express都係幾十蚊杯咋!又抵飲又過癮🤭🤭好彩我哋book 定位,星期六晚未夠8pm已經全場Full 哂,非常熱鬧👏🏻👏🏻👏🏻🔸鵝片拼盤 $138我每次食潮州嘢都必點,有鵝片、鵝腸、腎片、豆腐、五花腩、紅腸,好足料,送酒一流😝🔸潮式韭菜豬紅$62韭菜香味撲鼻,豬紅煮得好淋好入味😋🔸時菜炒蝦球$88賣相吸引,蝦球鮮味彈牙,菜心清脆爽口,炒得啱啱好👍🏻🔸咖喱海鮮炒河$70咖哩味香濃,有魷魚、蝦球、魚柳河粉炒得夠鑊氣,非常惹味♨️《推介我們的飲嘅 Cocktail 🍹比大家》✨ Snowball 蛋酒mix檸檬汽水,甜甜地,易入口,啱哂女仔✨ Lychee Martini Martini 酒味濃少少,配合荔枝味同🌹花瓣好靚💕打卡able 📸📍TON180📍 尖沙咀半島中心LG樓59號舖
朋友知道我又為食鍾意去酒吧飲嘢掟飛鏢🎯輕鬆下
TON180 一次過可以滿足到我幾個願望✨

最近仲可以响網上外賣平台叫
Cocktail Express都係幾十蚊杯咋!
又抵飲又過癮🤭🤭

🔸鵝片拼盤 $138

🔸潮式韭菜豬紅$62
韭菜香味撲鼻,豬紅煮得好淋好入味😋

🔸時菜炒蝦球$88
賣相吸引,蝦球鮮味彈牙,
菜心清脆爽口,炒得啱啱好👍🏻

🔸咖喱海鮮炒河$70
咖哩味香濃,有魷魚、蝦球、魚柳
河粉炒得夠鑊氣,非常惹味♨️

《推介我們的飲嘅 Cocktail 🍹比大家》
✨ Snowball
蛋酒mix檸檬汽水,甜甜地,易入口,啱哂女仔

✨ Lychee Martini
Martini 酒味濃少少,配合荔枝味同🌹花瓣好靚💕
打卡able 📸

📍TON180
📍 尖沙咀半島中心LG樓59號舖

2024-07-13
朋友約到尖東飲野 正苦惱會無野食之際 竟然發現這間又可以飲野、掟飛鏢同食打冷潮州菜的酒吧餐廳首先order了2杯cocktail 店員表示現在在幾個外賣平台都可以外賣cocktail! 小編立即去網上外賣平台睇下發現價錢仲好優惠 下次可以外賣到朋友家吹水嘆下鎮店滷水鵝片 $128: 最中意食啖啖肉的滷水鵝片 滷水味道不錯 可以夾埋底下大豆芽一齊食 配搭了幾塊滷水豆腐也滷得好入味潮式韭菜豬紅 $62: 打冷必食的豬紅 份量好大碗 個湯汁底好濃郁 送酒一流蝦醬蒸五花腩 $75: 在酒吧中食蒸五花腩感覺好有趣😂 咸香的蝦醬配埋肥瘦均勻的五花腩無得輸 朋友仲要叫多碗飯!咕嚕蝦球 $92: 蝦球好大隻 酸酸甜甜配埋菠蘿、洋蔥及青椒等 又一送飯之選

2024-08-25 215 浏览
今日去到尖沙咀Ton180,原來入邊有酒,又有打冷嘢食食。入邊更有外賣可提供,十分方便。鵝腸拼墨魚爽口彈牙,但有少少嘅乳香味,送酒一流。鵝肉拼盤大大塊鵝肉,完全唔韌,鵝皮爽滑。加上滷豆腐,十分入味。CP值幾高。必食溯洲煎蠔餅即叫即整,蠔餅香脆,蠔肉嫩滑。一啖蠔餅一啖酒,可謂絕配。潮式韭菜豬紅豬紅嫩滑,十分入味。少少韭菜將豬紅香味調起來。玫瑰威士忌酸 Rose whiskey sour淡淡的玫瑰味,十分清新,入口順滑,唔會有嗆喉的感覺,非常適合女士。strawberry mojito 士多啤梨莫吉托 無酒精可選擇有酒精或無酒精,方便唔飲酒的人士,有香濃的士多啤梨果香,好適合夏天飲用。尖沙咀

鵝腸拼墨魚
爽口彈牙,但有少少嘅乳香味,送酒一流。

鵝肉拼盤

必食溯洲煎蠔餅
即叫即整,蠔餅香脆,蠔肉嫩滑。一啖蠔餅一啖酒,可謂絕配。

潮式韭菜豬紅
豬紅嫩滑,十分入味。少少韭菜將豬紅香味調起來。

玫瑰威士忌酸 Rose whiskey sour

strawberry mojito 士多啤梨莫吉托 無酒精
尖沙咀
2024-08-18 133 浏览
最近發現一間好特別的餐廳,究竟是茶餐廳還是酒吧!?就是酒吧環境,茶記美食,而且價格比我家樓下的茶記更便宜,這是尖沙咀物價嗎!?TON180對於我們不太會去夜場的,但又想喝Cocktail 的,實在太適合了。因為價格便宜,地點也比較隱世,有點兒難找,餐廳位於半島中心LG層59號舖,當你找到一幢商廈叫半島中心,進去下去就沒錯了。一進餐廳,環境就是酒吧來的,有各式酒類,Cocktail等,還有做特價呢。如果要到酒吧喝一杯加盤小吃都要上好幾百了,這類居然幾十起跳,還有茶餐廳小食、小炒、飲品等。滿足了喝酒與不喝酒的人。*餐廳還有多種優惠,酒精任飲,指定Cocktail 買一送一等,Like FB IG 享有75折等。*另外,餐廳有做app外賣,餐可以外賣Cocktail 呢!真貼心!*餐廳內除了有各式的飛鏢可以玩外,餐廳外,還有專屬的夾公仔機,供食客玩,5元一局。我們點了 :❤️生粉雞絲飯 $55❤️鮮魷炒通菜 $72❤️豉汁帶子蒸豆腐 $98❤️薑蔥魚雲煲 $98所有份量都超大碟,每碟足夠2~3人份量,而且味道都是充滿香港小炒風味,一點也不馬虎,我個人覺得豉汁帶子蒸豆腐最好吃,根本就是大排檔水準呀。
最近發現一間好特別的餐廳,究竟是茶餐廳還是酒吧!?

我們點了 :

❤️生粉雞絲飯 $55
❤️鮮魷炒通菜 $72
❤️豉汁帶子蒸豆腐 $98
❤️薑蔥魚雲煲 $98

飲品我們點了:

🍸日出有酒精
酸酸甜甜的橙汁易入口,微微的酒精口感,適合不太喝酒的朋友。

🍸夏日的夢
賣相精緻,湯力水加橙汁,漸漸有酒精的味道,不太濃烈,易入口,回家後飽睡一回,解了我失眠之苦。

TON 180
尖沙咀麽地道67號半島中心LG樓59號舖
尖東站P2,步行約5分鐘
2024-08-17
2024-08-15 151 浏览
傳統與創新結合的餐廳,不知道大家又有沒有見過呢?潮州打冷X酒吧😝店入面係酒吧,店外面係打冷,果然與眾不同【鹵水鵝肉墨魚飯】墨魚口感彈牙,鹵水的濃郁口感與墨魚的海鮮鮮味配搭得不錯👍【潮州煎蠔餅】潮州煎蠔餅是地道的潮州美食,外脆內嫩,蠔肉新鮮肥美,大大隻😍【明火靚湯(眉豆雞腳)】原隻雞腳湯底非常足料,喝上一口,感受到暖暖的祝福☺️【美味沙拉骨】沙拉骨是招牌菜之一,用沙拉醬的配搭,酸酸甜甜的口感,為味蕾帶來獨特的感受😄【沙爹粉絲肥牛煲】這道菜的最大亮點在於它的口味和沙爹的平衡,粉絲吸收了煲底的精華,每一口都是滿滿的幸福感😎好味指數:9/10 性價比指數:10/10

【鹵水鵝肉墨魚飯】

墨魚口感彈牙,鹵水的濃郁口感與墨魚的海鮮鮮味配搭得不錯👍

【潮州煎蠔餅】

【明火靚湯(眉豆雞腳)】
原隻雞腳湯底非常足料,喝上一口,感受到暖暖的祝福☺️

【美味沙拉骨】

【沙爹粉絲肥牛煲】

好味指數:9/10

性價比指數:10/10

2024-08-14
  • 蠔餅
今次嚟咗一間中西合璧嘅酒吧😮👇🏻👇🏻👇🏻首先介紹佢哋嘅cocktail😆大推佢杯Whisky Sour🧀🧀🧀🧀+0.5逢星期一 $78買一送一勁啱女仔飲😆 甜甜哋唔會好重酒味😆上面有啲花瓣仲超啱打卡✌🏻微醺啱曬👍🏻西檸煎軟雞$75🧀🧀🧀🧀酸酸甜甜嘅醬汁痴滿每一塊雞肉都十分入味又唔會太酸👍🏻 食過其他鋪頭嘅西榨雞都比較酸但哩個啱啱好🤤 甜酸汁同雞肉拌勻均勻👍🏻鮮魷炒通菜$72🧀🧀🧀🧀無諗過炒得咁有鑊氣 味道唔會太咸鮮魷新鮮彈牙 而且份量唔細同大排擋有得比😂必食潮州煎蠔餅$88🧀🧀🧀🧀推!個蠔餅蠔嘅份量多而且每隻都脹卜卜😆點埋佢個汁食 食落唔會太油膩 外脆𥚃面啲蠔熱辣辣又大隻😮 好食👍🏻💬第一次見酒吧竟然係食打冷嘅食物😮重要食飯都炒得有鑊氣👍🏻 調酒都好飲價錢又唔貴 場入面仲有飛鏢機玩😮 幾個fd一齊嚟食野又得玩又得 間酒店仲有夾公仔機可以玩 好多公仔可以夾😆 中西合璧仲要有野玩無最低消費😮 一班fd/幾個fd嚟都啱👍🏻📍 TON 180 (尖沙咀)尖沙咀麽地道67號半島中心LG樓59號舖
今次嚟咗一間中西合璧嘅酒吧😮

鮮魷炒通菜$72

必食潮州煎蠔餅$88
推!個蠔餅蠔嘅份量多而且每隻都脹卜卜😆

💬第一次見酒吧竟然係食打冷嘅食物😮

📍 TON 180 (尖沙咀)
尖沙咀麽地道67號半島中心LG樓59號舖
2024-08-03
2024-08-08 100 浏览
俾人捉去尖東飲嘢,其實我係萬千個唔願意。因為最近我返早,其實收工嗰陣已經好肚餓,唔想淨係得墨西哥脆片同花生做晚餐…好啦,嚟到尖東半島中心TON 180,典型酒吧格局,一打開本Menu…咦?滷水鵝片?蠔餅?肥牛粉絲煲?好喎,咁我又唔介意呀😂。於是就叫咗兩杯嘢飲先,當然係靚靚仔仔嘅 - Corktail夏日的夢、和荔枝馬天尼。夏日的夢根本就係一個彩虹,而且好易入口,有啲mint嘅味。荔枝馬天尼嘅酒味比較重,但入面係有荔枝肉。有趣嘅係其實TON 180嘅Corktail係有外賣(速遞),Foodpanda、Deliverwoo和美團都有。以為一間酒吧點會識做潮州嘢?實際上,”鵝片滷水拼盤”做得相當唔錯,夠熱,鵝片有鵝味,夠晒淋。”豬大腸”都唔錯,肥膏唔會好多,洗得乾淨。不過個人覺得最好食係”墨魚拼鵝腸”。除咗夠晒熱,墨魚夠煙靭又易咬。鵝腸更加係超過一般滷水店嘅水平,爽口夠味質感平衡,係今晚最好食嘅嘢。另外呢度有飛鏢機,不過好多人排隊😅,我今晚就攰到傻,食嘢飲嘢就夠,總算可以relax吓。

2024-07-31
2024-08-07 135 浏览
這間酒吧不只可以喝酒🍺還可以食茶記晚飯!Ton 180 利用地理優勢,和旁邊茶餐廳合作,客人落order 就送到茶餐廳整,所以喺酒吧都可以食到新鮮熱辣的碟頭飯,仲有好多選擇添!。北菇滑雞湯飯$48醇厚湯頭,滑嫩雞肉,清香爽口,回味無窮。。乾炒牛河$58牛肉鮮嫩多汁,河粉爽滑彈牙,好有鑊氣。咖哩雞飯$58咖哩醬香濃醇厚,雞肉軟嫩多汁。鳳梨生炒骨 $78鮮美多汁的排骨,搭配酸甜可口的鳳梨,形成了絕妙的酸甜對比。除了野食,泥度cocktail 都十分出色!特別推薦:🍸Snowball 蛋酒MIX檸檬汽水,甜甜地,易入口,啱晒女仔。🍸Cape Codder 車厘子🍒mix Voka ,很上口。最近仲可以喺網上外賣平台,叫Cocktail Express都係幾十蚊杯咋!

北菇滑雞湯飯$48
醇厚湯頭,滑嫩雞肉,清香爽口,回味無窮。

乾炒牛河$58
牛肉鮮嫩多汁,河粉爽滑彈牙,好有鑊氣

咖哩雞飯$58
咖哩醬香濃醇厚,雞肉軟嫩多汁

鳳梨生炒骨 $78
鮮美多汁的排骨,搭配酸甜可口的鳳梨,形成了絕妙的酸甜對比

除了野食,泥度cocktail 都十分出色!
特別推薦:
🍸Snowball
蛋酒MIX檸檬汽水,甜甜地,易入口,啱晒女仔

🍸Cape Codder
車厘子🍒mix Voka ,很上口

• 乾炒牛河
2024-08-05 61 浏览
呢一間位於尖沙咀嘅酒吧,有一大班鍾意掟飛鏢嘅熟客!氣氛長期都好熱鬧,鍾意熱鬧或者掟鏢嘅朋友一定唔可以錯過😎😎除咗飲酒同埋玩之外,呢度仲提供非常多款式嘅嘢食,究竟有幾多?!就係多到連打冷都有啊!鮮味蠔仔肉碎粥 🦪 $59佢哋嘅蠔非常大隻,根本唔係蠔仔🙈而且好新鮮,食落好鮮甜嘅!$59嘅份量都好大碗,兩個人share都好夠!個粥入面仲有啲魚乾,可以增加風味同口感!😋😋必食潮州煎蠔餅 🫔$88蠔餅即叫即煎非常香脆,而且唔會太過油膩,用嚟炸蠔餅嘅油食落都唔似會係咁翻炸嘅千年油,難得呢度有呢啲菜式,當然唔可以錯過啦!蝦醬粉絲蒸鮮魷🦑$78魷魚好新鮮,咬落好脆口,加咗蝦醬鹹香味十足,而且魷魚嘅份量比我想像中多!😋梅菜扣肉煲🐽 $78 呢度嘅梅菜扣肉煲冇出面嘅咁肥膩,而且仲冇咁鹹添,但係都唔影響佢做白飯小偷嘅地位!白飯$15飲品方面,佢哋有好多多款唔同嘅Cocktail選擇,我就揀咗好睇又好飲嘅士多啤梨Mojito🍹!

鮮味蠔仔肉碎粥 🦪 $59

必食潮州煎蠔餅 🫔$88

蝦醬粉絲蒸鮮魷🦑$78

梅菜扣肉煲🐽 $78

白飯$15

2024-08-03 53 浏览
這間餐廳非常特別,酒吧的格局,但估唔到竟然會有潮州菜打冷嘢食,味道很好而且價錢相宜,今天先試試鵝片及霸皇雞,果然有水準,在酒吧內啤酒配鹵水鵝片,真係絕妙配搭。鹵水鵝片味道正宗,滷水鵝片啖啖肉,有豆腐和芽菜墊底,滷至均勻入味,入口好嫩滑,豆腐索唒滷水汁既精華,十分入味,配埋附送的醋,令味道更有層次,送酒一流。薑蔥霸皇雞我很喜愛吃雞,見餐牌有,當然要試試,份量十足,雞皮很爽,雞肉嫩滑,淋上濃郁醇厚的醬汁及薑蔥,完美襯托了雞肉的美味,令人垂涎三尺。 酒吧燈光柔和,播放著輕鬆的音樂,有二部擲飛鏢機,可供客人娛樂,非常適合一班朋友聚會。
鹵水鵝片
薑蔥霸皇雞
2024-07-31 49 浏览
有時候放工/假期同朋友想揾個地方食野、飲野、吹水、玩下,去酒吧就岩曬。最近發現尖東既【TON18】除左係可以玩飛鏢同唱K既酒吧之外,最特別係佢地既食物。唔係薯片、nuts既伴酒小食、而係潮州打冷、鹵水、粵式小炒同港式,非常特別。最有特色就係鷄尾酒都可以外賣!!美味沙拉骨:排骨肉先炸左,之後再加入沙律醬炒。非常新鮮熱辣,調味岩岩好,酸酸甜甜又唔會蓋過排骨味。雪菜火鴨絲炆米:分量超級多,米粉炆到好霖好入味。而且新鮮炒起、鑊氣十足。五香肉丁治:麵包算好鬆軟、五香肉丁分量都算多。鹹牛肉治:鹹牛肉三明治係必點,perfect match。炸雞翼薯條:薯條外脆内嫩、炸雞翼無漿粉、而且非常juicy。Sea Breeze:Vodka、西柚、紅莓汁、加左水果汁所以口味偏甜,無咩酒味。Cuba Libre:Rum、可樂、基本上只係有可樂味、大人既可樂。

五香肉丁治:麵包算好鬆軟、五香肉丁分量都算多。
鹹牛肉治:鹹牛肉三明治係必點,perfect match。

2024-07-29 43 浏览
呢間酒吧完全估唔到竟然係一間食打冷嘅中菜,但係入面嘅環境有得玩射箭1. 滷水鵝片 - 鵝肉香嫩可口,醬汁入味,入口即化。2. 魚香茄子煲 - 茄子煮得軟嫩,配上濃郁的魚香醬汁,讓人意猶未盡。3. 白飯 - 以清香細膩的米飯配襯各色菜色4. 通菜炒魷魚 - 新鮮的通菜與嚼勁十足的魷魚,搭配恰到好處。清新可口。5. 生力清啤 - 爽口微涼的啤酒,完美解渴,與菜肴相得益彰。6. 鴛鴦 - 濃濃的奶香與絲滑的口感,為整頓晚餐增添了香甜慰藉。7. 柑桔蜜 - 酸甜適中,清爽怡人,是餐後最佳的解膩甜點。
1. 滷水鵝片 - 鵝肉香嫩可口,醬汁入味,入口即化。
3. 白飯 - 以清香細膩的米飯配襯各色菜色
2024-07-27 73 浏览
好正呀自費比錢過嚟食,因為實在地點好方便唔使等位又有氣氛好正今日我哋品嚐香港味道小吃我哋嗌咗公司三文治真係好足料去啲午餐肉配上蕃茄同埋沙律醬好好食呀價錢都係大約$50價錢相宜同埋適中,我哋亦都嗌咗椒鹽半隻白切雞真係好食好入味仲有佢啲味道調教得好好好滑啊真係好好食仲有我哋嗌咗香橙豬扒沙拉骨好好食酸酸甜甜特別適合而家夏天呢個時候真係可以配上幾碗白飯㗎佢哋嘅香橙同埋豬扒嘅味道配合得好好豬扒又好食煎得好香
好正呀
2024-07-26 169 浏览
半島中心地庫開了一間又靚又好坐的打卡酒吧Ton180,有飛標、啤酒枱等,沒想到竟然是一間超好味的隱世潮州打冷店,在這裡可以吃到最好味的潮州菜。更難得的是中式潮州美食竟然可以配上西式雞尾酒共享,可謂全港獨有!Shirley temple $58是一種甜美而果香四溢的無酒精雞尾酒,由薑汁汽水和石榴糖漿混合而成,由晶瑩通透的玫瑰酸橙汁,與濃郁甜蜜的石榴汁混合,加上清新怡人的姜汁汽水調配而成,口感清新甜美,味道偏果香較易入口,很適合這個炎炎夏日飲用。Tequila sunrise $78由橙、石榴、檸檬調配而成的酒精飲品,不會太甜,非常清新,很有清甜的感覺,味道偏橙香為主調,甘中帶甜,冰凍爽身。色彩繽紛,顏色鮮艷如日出般有情調,好有夏日氣氛,給人一種清涼快感。招牌鹵水拼盤 $98拼盤有鵝肝、鵝腎、豬耳、豬大腸、豬腩肉、豆腐、紅腸等,鹵得好入味,不會太鹹,加上有新鮮嫩滑的芽菜墊底,成個拼盤都好豐富,每塊肉也充滿著鹵水香,肉味濃郁,肉質細嫩。豆腐口感綿滑,完整地吸收了滷水的精華,豬耳爽脆不韌,另附有醋供調味,配合起醋來吃口感更豐富。鎮店鹵水鵝片 $128這碟鹵水無骨鵝片,同樣有豆腐和芽菜墊底。滷

Shirley temple $58

Tequila sunrise $78

招牌鹵水拼盤 $98

鎮店鹵水鵝片 $128

這碟鹵水無骨鵝片,同樣有豆腐和芽菜墊底。滷水鵝份量很多,每片也切得大大件,多肉少皮,肥瘦比例適中,彈牙爽脆,香軟細滑,鹵水味完全滲入鵝肉裡,蘸上醋來吃,口感柔和,解膩之餘還能增加鵝肉的鮮甜。再配合起軟綿香脆的潮式豆腐和清甜鮮嫩的芽菜一起吃,味道更佳。無骨鵝片比有骨貴10元,但絕對推薦吃這個。

必食潮州蠔餅 $88
外表金黃香脆,口感爽脆,賣相一流,蠔仔新鮮嫩滑, 而且夠大粒,份量十足。煎餅爽脆得來不會腍和硬,火喉控制得很好,配上秘製的魚露,非常惹味和開胃,絕對是吃潮州打冷必試之選。

鮮味蠔仔肉碎粥 $59
蠔仔口感爽甜嫩滑,份量多兼大隻,隻隻都很肥美和新鮮,可不用擔心不夠蠔仔吃。蠔仔鮮味很突出,碗粥裡面還有很多芫荽和方魚碎,配合起來完全入哂味。白粥煮得剛剛好,白米粒粒分明,口感滑溜兼香濃可口,非常好味,蠔仔粥送蠔餅的確一流。服務員態度熱情親切,祥和友善,令人有warm 的感覺。最重要的賣點係傳統潮州菜和新潮西式餐飲融合...fusion。這裡有外賣,外賣平台都可以落單,即使在家中足不出戶也能享受到這裡的特色