2023-12-31 307 浏览
返完教会,尝试响附近揾新野食,经过横街有间唔多起眼既餐厅,响门口睇餐牌见到好吸引,于是入去试,我哋一家三口点咗「日式蒲烧鳗鱼滑蛋炒饭」同埋「蒜蓉蕃茄鲜虾意粉」。首先黎既系鳗鱼炒饭,唔好意思,因为原本冇惗住写食评,但我哋食咗一嗒发现好好食,然后我觉得唔写食评分享呢间食肆唔得啦😅,于是唯有影张唔完美既相(冇咗几嗒)😂,食到咁上下意粉就黎,但唔好意思我地又挂住食,唔记得影相😂。鳗鱼炒饭真系炒得好香,每一嗒都可以食到饭同𩠌,饭上面既芝麻紫菜好脆,令到整个饭既口感好丰富,碟饭好大碟而且好够热,食到一半都仲有烟;鲜虾意粉都好香,配料又多,意粉质感唔会好硬或者好林,我略嫌茄汁唔够杰,同埋因为食咗鳗鱼炒饭先,所以会觉得意粉唔系好够味。另外,阿女话杯冻朱古力好好饮,够浓🤭临走同老板倾咗两句,原来铺头只开咗两、三星期。整体黎讲系好好食,会再黎试其他,但一定会再食「日式蒲烧鳗鱼滑蛋炒饭」😋
另外,阿女话杯冻朱古力好好饮,够浓🤭
临走同老板倾咗两句,原来铺头只开咗两、三星期。
  • 日式蒲烧鳗鱼滑蛋炒饭