2017-09-06 1292 浏览
食Outback 嘅 lunch 对于住市区嘅人嚟讲可能系一件容易嘅事,但系对于我呢d元朗人嚟讲就真系有d山长水远。今次终于等到新商场开,可以食下d连锁式食店。之前睇完早场出到嚟已经见到呢间铺头有好多人排队,本身都唔系好明点解会咁多人,上网一睇先发现原来佢系有lunch set,而且对比晚餐系平d嘅,所以吸引左好多人排队试新野。今日为左试佢嘅lunch set,我特登早d起身过去食,免得一阵到左食饭时间要有排等。当然今日早左起身梗系好顺利可以头轮用膳啦,不过铺头嘅入座已经有7成,应该好多人都同我一样有相同嘅谂法谂住食头轮唔驶等位。佢嘅Lunch menu都算系几多选择,lunch set 包埋餐汤、沙律及饮品。当然除左饭意粉三文治佢仲有ribs同埋牛扒,不过我唔习惯一大早就食咁多肉,所以都系叫三文治同埋饭试试先。落完order之后先上左黑糖包先,有食过Outback都知佢有黑糖包食,不过我无食过lunch我唔知原来lunch 都有黑糖包。黑糖包外脆内软而且仲系热嘅,保持到一定嘅水准!Lunch set 有餐汤同埋沙律,佢一次过上晒附近所有枱嘅汤同沙律,香港人真系好有效率,总之就系落左o

Lunch set 有餐汤同埋沙律,佢一次过上晒附近所有枱嘅汤同沙律,香港人真系好有效率,总之就系落左order无耐就开始有野食。
今日嘅餐汤系粟米汤,而沙律就无咩特别,都系一般嘅西餐沙律。食完包,饮完汤再食埋沙律,未食主菜已经饱左一半喇!

饮完汤之后都等左一段时间先上主菜,大概因为太多食客厨房唔能够短时间内应付到。终于等左一阵主菜终于上场。
香辣烧虾饭除左有烧虾之外,仲配埋辣肉肠一齐炒饭。饭嘅味道有d似西班牙炒饭,佢嘅辣肉肠都算几辣,虾亦都算大只,感觉无将货就价。
香辣烧虾饭

至于香草意大利牛肉三文治就真系有d惊喜!佢个三文治虽然要成旧水,不过食落又真系觉得值得嘅。佢用嚟做馅嘅牛肉虽然唔系一块扒,但系同样食到系有肉汁同有牛味。谂住佢用嚟做三文治应该会用无咁靓嘅牛,但系食落又唔觉wor!
包入面加左芝士,芝士已经系半溶嘅状态。牛肉本身唔差,牛肉加芝士令我谂起汉堡包,当然佢系靓牛肉嘅汉堡包,不过今次换左用意大利香菜包夹住。
食材本质素唔差,所以厨师都唔需要用太多调味料腌肉已经觉得好好食。三文治隔离有d酸菜,味道都唔错,可以解下腻!
意大利香草牛肉三文治

虽然佢嘅lunch set 唔算系平,不过间唔中一次半次去商场食好西又点可以唔试新野呢?下次再嚟试下其他嘅 set lunch,或者等多人d试埋佢嘅扒或者ribs 先。
2017-08-20
意大利香草牛肉三文治