2021-10-08
📍峇里堂二访尖沙咀印尼餐厅🤭 上星期同朋友去食呢间餐厅 但今次就冇食到甜品~主攻主食🤪-巴东牛肉饭 $76小编加左$8 将白饭转左金贝饭🥰 金贝饭即系姜黄饭🤭 食落去饭粒粒分明 唔会太湿又唔会太干😋 巴东牛肉食落去好软淋 加上秘制酱汁 捞埋一齐食好入味😻 虽然餐牌有个辣椒符号 但系对于小编来讲食落去完全唔辣😂 成个饭捞埋啲将一齐食偏重口味 正😛印尼咖喱牛筋腩饭 $60有好多咖喱酱汁🤭牛筋腩嘅份量都唔少 仲有一啲薯仔🥔牛腩食落去肥瘦适中 都软食 口感唔错✨咖喱味食落去有少少辣~ 口味同普通其他餐厅食到嘅咖喱牛腩饭差唔多峇里堂海鲜煎 $66海鲜煎上面有好多酱汁 个煎饼入边食到有好多海鲜eg 虾、带子等仲有啲青瓜同埋芽菜铺面 增添口感😋连埋上面嘅酱汁一齐食嘅话 酱汁味道偏重所以海鲜味就唔太岀🤧-大家睇完我哋嘅食评之后 想试嘅话可以参考下面嘅地址😚👇🏻✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎综合食评📝外观:★ ★ ★ ★ ☆ 回头率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指数:★ ★ ★ . 5✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎想睇相关食物?!?😋可以参考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies印尼菜想睇相关地区?!?🤤可以参
巴东牛肉饭 $76
小编加左$8 将白饭转左金贝饭🥰