2021-10-06 221 浏览
今日去完石澳玩 食完夜晚饭有少少唔够喉 于是嚟试吓呢间甜品店 可能星期日嘅关系我哋7:30左右到 都要喺门口等大概20分钟 朋友好钟意食榴梿,于是拣咗个最贵嘅猫山王榴梿冰加紫糯米~!$85 豪豪地地试吓佢因为我唔系太钟意好甜嘅嘢 所以特登问咗佢哋会唔会另外加糖浆 侍应话佢哋唔会特别再加糖浆 好~就即管试吓传统啲嘅芒果西米露 等咗大约10分钟到返到西米露就上枱啦 有好大粒嘅芒果肉 然后有用芒果打成嘅沙冰 芒果好甜 食落真系唔觉有另外加糖 啲芒果好熟好淋👍🏾之后就到最期待嘅猫山王榴梿冰~好正!有榴梿打成嘅沙冰 食落去入边𠮶层有榴梿雪糕 食到新鲜榴梿肉!仲背𠮶啲小丸子 芋圆~底下紫米 成个层次好丰富 虽然$85唔平 不过真系第一次食到咁高质嘅榴梿甜品👍🏾