築間酸菜魚

2024-07-17 271 浏览
今晚系铜锣湾想食酸菜鱼,揾倒哩间台式嘅酸菜鱼,好似几得意,就决定试下。一入餐厅就已经对环境相当满意,坐位同通道都相当阔落,坐近窗边视野开扬,几舒服。哩度除左主打嘅酸菜鱼之外,仲有几款特色嘅鱼,虽然得2个人,但真系好多野想试,最后我地除左酸菜鱼,仲叫左个海派虾汤鱼,主打汤底用虾煮足3个钟,仲叫左2个小食,2杯野饮同一个甜品。首先讲返主打嘅酸菜鱼,鱼片唔少,味道同食开嘅酸菜鱼有少少分别,唔会过浓,好易入口,个汤唔油,有啲想饮埋🤣好多酸菜,好好食然后个虾汤鱼相当有惊喜,食得出个汤真系煮左3个钟,好似食紧虾汤拉面,同鱼片出奇地夹,仲有青口,虾,蚬,帆立贝,好鲜,又唔小心饮左啲汤。2个小食都好出色,甜不辣好好食,一啲都唔油,份量亦相当多,而鱼下巴就炸得好干身,有啲位连骨都可以食埋。而2杯饮品都唔错,白桃沙瓦同蜂蜜柠檬水都好饮,相当清新好适合解腻。最后已经好饱,但又好想食甜品,所以叫左一碗红豆仙草,有台湾嘅味道呀🤣哩度原来仲有lunch set,下次放lunch可以再嚟!

哩度原来仲有lunch set,下次放lunch可以再嚟!

2024-07-15