沙田 📌 Cafe Joo ☕沙田正街18号新城市广场1期1楼165号舖新派韩国餐厅,之前喺沙田都帮衬过,感觉就系三个字「伏味浓」,今次冇乜期望反而有惊喜 😇虽然 Menu 设计有d 难睇,简单归纳如下:星期一至五 🍽️ 都有套餐供应,包括: ▪️有是日餐汤 🥘 或 沙律 🥗一份 ▪️每位再附送牛角包 🥐一个▪️套餐有 6 款前菜,10 款主菜▪️附饮品:鲜奶咖啡 • 美式咖啡 • 伯爵茶 • 茉莉花茶 • 苹果汁 • 橙汁均可选择,而其他特饮则另加 💰【 1 人套餐$208 • 2 人套餐$398 • 4 人套餐$788 】💌 我哋四个女仔直接 Order 咗个 4 人餐【前菜】▪️芝士酱烟肉炸薯条 🍟芝士味咸香,布满烟肉脆脆,口感满满,炸薯条胜在热辣辣,好香口。▪️炸韩式紫菜牛肉饭卷 🌯紫菜外层有薄薄嘅炸粉,咬落脆卜卜,饭卷入面有牛肉、蛋、青瓜等配料,口感丰富之余味道又好好,我同朋友都觉得好有惊喜。▪️韩式脆辣鸡翼 • 配甜辣酱 🐥呢个单骨鸡翼系即叫即炸,上枱热辣辣已经好加分,而且炸得很爽脆,肉质鲜嫩,带微辣,好惹味↝好正 🤎【主菜】▪️卡邦尼意粉🍝 配烟肉🥓 温泉🥚呢个意粉好本身好 Creamy,
沙田 📌 Cafe Joo ☕
沙田正街18号新城市广场1期1楼165号舖

虽然 Menu 设计有d 难睇,简单归纳如下:
星期一至五 🍽️ 都有套餐供应,包括:
▪️有是日餐汤 🥘 或 沙律 🥗一份

▪️炸韩式紫菜牛肉饭卷 🌯

▪️韩式脆辣鸡翼 • 配甜辣酱 🐥
【主菜】
▪️卡邦尼意粉🍝 配烟肉🥓 温泉🥚
呢个意粉好本身好 Creamy,芝士味浓,凉咗会变得好结身,意粉就会黐埋一堆,只要吉穿半熟蛋捞匀后成件事就啱啱好。意粉口感刚刚好,加咗唔少烟肉粒,口感层次丰富。
▪️韩式酱炒野菌糙米意大利饭 🍚
野菌等配料都好足,加咗糙米令成个意大利饭好有口感,好有咬口。
▪️韩式慢烤安格斯牛肋肉 🍖 另+$58
呢个韩式烤牛肋肉有讲唔出嘅好食,口感味道似叉烧,油脂均匀,好鬼惹味 😋
▪️韩式酱烧澳洲极黑西冷🥩 另+$68
呢个西冷扒牛味都好重,有比较之下我钟意韩式烤牛肋肉多d 😋
▪️鲜橙🍊芒果🥭紫苏叶梳打 🍹另+$18
用🍊🥭 blend & mixed 梳打,所以好 fresh,果然系店内招牌嘅饮品,如果大杯 d 就好嘞 😎
▪️鲜杂莓奶盖刨冰 🍧 $108
• 新鲜士多啤梨 🍓 • 新鲜蓝莓 🫐
• 牛奶软香糕🍦• 白玉丸子 🍡
• 特制芝士 🧀奶盖 • 士多啤梨果冻🍓 cube
净系见到咁多🍓 我已经心心眼 😍 呢个刨冰虽然有雪糕、炼奶,但出奇地唔会好甜 [罪恶感]即时减半 😆 好快我地就已经 KO 咗呢个刨冰。见到隔离枱 order 咗一个抹茶红豆奶盖刨冰 😍下次一定要试下 🍧
🔅 总括嚟讲,相机 📸 都食唔晒 😆 成张枱逼满嘢食。我哋四个女仔基本上都食到好饱,食物好啱我哋嘅胃口,尤其是甜品,真系好吸睛,相信好快我会再回访 😎
2024-02-16
  • 鲜杂莓奶盖刨冰 🍧