2014-06-04
食旺角行完街又要揾食,想食日本野记得系兆万有间食过既日本野环境野食都几好梗系再去睇下啦上次去食都觉得食物质素唔错,今次再黎好似又高档左,竟然有活鱼刺身,梗系点返条试下啦,当然唔少得再叫其他野食啦鳗鱼饭呢个鳗鱼饭无咩特别,只不过食表妹喜欢食,所以点。其实系日本食过鳗鱼饭之后,系香港都好难食到果个质素泡菜豚肉锅锅物当然唔少得啦,味道还可以蕃茄沙律沙律里面加左D露荀,都几特别主菜 - 伊佐木活鱼刺身初初都估唔到佢有活鱼刺身,仲要有几种唔同既鱼,有赤陆,喜之次等等,今次叫返条伊佐木试试伊佐木系白身鱼,食落甜味不错,都算系新鲜,刀功可以,但可以都系薄身鱼,切得有D细,口感可以有进步寿司拼盘食日本野梗系要试试寿司啦,鱼生方面还可以,可惜D饭太实,少左份口感今次都算有惊喜,估唔到兆万都有较高档次既日本野食,质素都唔错而且唔会太贵,可以再Encore!!
梗系再去睇下啦
鳗鱼饭 呢个鳗鱼饭无咩特别,只不过食表妹喜欢食,所以点。其实系日本食过鳗鱼饭之后,系香港都好难食到果个质素
泡菜豚肉锅 锅物当然唔少得啦,味道还可以
蕃茄沙律 沙律里面加左D露荀,都几特别
主菜 - 伊佐木活鱼刺身 初初都估唔到佢有活鱼 刺身,仲要有几种唔同既鱼,有赤陆,喜之次等等,今次叫返条伊佐木试试
寿司拼盘 食日本野梗系要试试 寿司啦,鱼生方面还可以,可惜D饭太实,少左份口感
而且唔会太贵,可以再Encore!!