2023-09-17
呢间餐厅系一间正宗嘅印度菜,成个环境都好干净同宽敞,服务都好好。同朋友两个人食lunch,提前左几日book位,估唔到当日去到可以坐窗边。1.牛油鸡鸡肉好嫩滑,食落口每旧鸡都有咖喱汁同好入味。而最好味系佢嘅咖喱入口好香浓,溶入左牛油后辣味被中和,最岩用黎点薄饼同饭!2.蒜蓉薄饼食得出系即叫即整,一上台系热辣辣,一共有四块。呢个薄饼好香同脆,好烟韧,仲要面头加左蒜蓉,再点咖喱汁无得输👍🏻👍🏻3.素菜炒面(转左加鸡肉)食得出系佢地家乡嘅味道,一直以为印度菜都偏向浓味,但呢个用左青椒、洋葱同鸡等材料去炒,食落好香口,面炒得又好干身,同埋朋友唔食得辣,叫左less spicy,真系有调节到,但可能系咁对我黎讲个味差左少少,可以再浓味啲!4. Punjabi Mango Lassi大推呢杯印度嘅传统饮品-芒果拉西,由粒粒芒果同yogurt同碎冰混合而成,饮落口有甜甜嘅芒果粒,仲有野饮面加左少少nut,饮落口好解辣,好好饮又消暑👍🏻
1.牛油鸡
2.蒜蓉薄饼
3.素菜炒面(转左加鸡肉)
4. Punjabi Mango Lassi