2020-11-21 371 浏览
又到晚饭时间,又唔知食乜好,之后就梗系想OpenRice睇吓啦,点知就比我发现到呢一间新开嘅泰国菜,之后就即管过去试吓!我同屋企人一入到去,估计迎接我哋嘅就系呢间舖头嘅老板,热情嘅款待,之后仲细心介绍佢哋嘅新菜式,之后亦都为我哋准备四杯热水,其他员工服务亦都好好。今次我哋就点左泰式星米,味道唔错,之后叫咗一个沙律腌西施柚,呢个酸酸甜甜仲有啲樱花虾喺上边,真系好开胃,跟住我哋就嗌左冬阴功虾汤,呢个味道非常之浓郁,好好味,非常之多嘅冬阴功配菜材料,十分之惹味!之后我哋仲有一味𩠌六只泰式鸡翼,啲鸡外脆内软,加上酸甜辣酱,10分好味😋!之后我哋叫咗一个老板介绍嘅一条蒸鱼,配上酸甜汤底,再加上有一个特别嘅绿色酱汁,酸酸辣辣咁样,又系一种食完想再食嘅感觉!由于呢条鱼系用一个类似铁嘅器皿装住,所以员工都细心同我哋讲如果真系要移动器皿,就叫佢哋帮手,因为佢话惊我哋会整亲,十分之体贴细心!呢间餐厅实在有惊喜,祝呢间餐厅客似云来!满分的泰国菜!
2020-11-20
  • 泰式鸡翼