2021-12-31
今日天文台发出寒冷天气警告,天寒地冻最啱打边炉,想揾间高质台式火锅,朋友推介去尚膳,见到餐厅做紧7折优惠,(汤底、海鲜)除外,可以坐低慢慢叹都算好抵㖞,入到去座位好阔落私隐度高,酱料区好干净企理,店员服务态度好,感觉唔错。我哋嗌咗养颜美人锅同埋麻辣锅(中辣)鸳鸯汤底。养颜美人锅有乌鸡、桃胶、杞子,当参等配料。顾名思义呢个汤底就系for养颜,好滋补,比较适合女仔,唔食得辣嘅人都可以拣佢。麻辣汤底就至啱钟意食辣嘅你,入面有鸭血、蜂巢豆腐等等嘅配料,蜂巢豆腐更加吸收咗入面嘅精华,热辣辣好好味,如果唔太食得辣建议嗌小辣喔!梅菜猪肉丸(半份)$40 口感弹牙,但又唔会太有梅菜嘅咸味,比普通嘅猪肉丸更有层次感。黑松露虾丸(半份)$48 除咗肉质口感弹牙之外,仲有好浓嘅黑松露味。四色饺子拼盘$82粒粒饱满,系店主每日自家制,好足料,尤其系鲜虾菜肉饺包咗好大只虾,好爽口弹牙,鲜味十足,无可挑剔,呢份四色饺子拼盘绝对系推介 整体来讲好回味,下次可以再Encore
梅菜猪肉丸(半份)$40
黑松露虾丸(半份)$48
除咗肉质口感弹牙之外,仲有好浓嘅黑松露味。
四色饺子拼盘$82
整体来讲好回味,下次可以再Encore