2024-10-02 0 浏览
之前喺门口经过几次,今次终于的起心肝试下呢间小店好唔好食啦。一入到去,见到得1个员工,之后见到有个小朋友同婆婆出现,就意会到系家庭式经营嘅餐厅。可能因为咁,基本上间餐厅无乜服务可言 (可能又咁啱撞正星期六下午茶D时间,阻住佢地一家天伦乐) 口水鸡||$28口水汁唔会好咸又够麻辣,够浓味得黎又唔会口渴,鸡肉弹牙,可能因为午市个价钱真系好平嘅关系,佢俾晒d鸡翼位我 (仲有几件痴住鸡胸嘅骨但去左鸡胸肉得返好薄一层鸡肉),就本人黎讲,鸡翼位都仲可以接受,始终呢个价钱仲想点? 但用骨黎垫底呢个行为本人就唔太欣赏。鲜椒鱼米线||$78好足料! 好麻! 好食! 用左青红辣椒、新鲜同干花椒,个汤够晒麻! 鱼片爽滑弹牙,份量又够多又大片! 唯一美中不足系鱼片无起骨,好在无大安旨意系咁易咬两下就吞者~ (呢度要温馨提示一下大家,小心食鱼,d骨仲要几长下,怕食鱼骨嘅人唔建议点呢个菜式)酸梅汤||$8 (午市跟餐价)唔够酸,似乌梅汤多d,无酸梅汤饮落果种清新又开胃嘅感觉,但味道都ok嘅 (因为唔会好甜)。整体感觉:小店黎讲性价比都几高,味道正宗,价钱又公道,只系无乜服务同有d位唔够细心 (例如上述鱼片去埋骨,

口水鸡|
|$28
口水鸡

鲜椒鱼米线|
|$78
鲜椒鱼米线

酸梅汤|
|$8 (午市跟餐价)

整体感觉:小店黎讲性价比都几高,味道正宗,价钱又公道,只系无乜服务同有d位唔够细心 (例如上述鱼片去埋骨,口水鸡唔好用骨垫底),座位宽敞又舒适 (大部份都系卡位),中意食四川野嘅朋友不妨约埋三五知己去呢度聚下。
2024-10-01
口水鸡