2022-07-23
成日经过新蒲岗买最钟意食嘅甜品同面包🧡开始越来越多唔同种类嘅食店,喺最隐蔽嘅横街见到一间日式餐厅😳呢度仲可以外卖亦都可以堂食嘅居酒屋😚我拉住朋友嚟试吓🙈🤭✨倍化带子吞海胆 $98大粒有厚度带子夹住海胆,外层包住紫菜好似汉堡咁,未食已经好吸引😍一口咬住三层好丰富🙈仲要啖啖肉带子同海胆都好新鲜一啲都冇腥味👍🏻✨极力推介必定要试🧡✨海胆三色丼 $138又系我最钟意食海胆,里面仲有海胆亦都有吞拿鱼碎再配埋蟹籽,呢个混合三种海鲜一齐食或配日本饭,三重滋味✨😋✨日本赤崎 $58大型生蚝🦪肉质厚身好有口感,味道偏淡,钟意❤️食淡味生蚝🦪必食😋😋✨日本仙鳯趾 $58中型size 口感好creamy又鲜甜,比起赤崎生蚝咸味比较重✨油甘鱼刺身 $48厚身嘅三文鱼新鲜到极点再咬一口嘅时候佢一啲都不唔会话好油腻热带出一种鱼油嘅香味,好好味,好想再encore🤭😋✨火灸鹅肝寿司🍣 $58寿司配牛肉干简直系高质享受,知道火红火绿鹅肝两边都一定系爆满焦糖色再咬一啖鹅肝肉质渗出真系好Juicy😳✨烧茄子 $48 用咗蒜蓉同埋牛油一齐烧到茄子软身,扫晒所有蒜蓉牛油味道简直系食唔停口✨蒲烧鳗鱼 $98外边两边用慢火烧焦
✨倍化带子吞海胆 $98
✨海胆三色丼 $138
✨日本赤崎 $58
✨日本仙鳯趾 $58
✨油甘鱼刺身 $48
✨火灸鹅肝寿司🍣 $58
✨烧茄子 $48
✨蒲烧鳗鱼 $98
外边两边用慢火烧焦金黄,鳗鱼厚身肥美有一口淡淡鱼油香味,点埋鳗鱼汁简直系绝配