2018-09-05
是日晚上跟同事去洪水桥的大饭糖晚餐,好耐冇来到洪水桥用餐,上次应该系N年前考会考的午餐,呢间大饭堂后面原本有间柏雨中学,还记得廿几年前有亲戚大埔住入咗果间学校读中四至中五去我屋企暂住过一段时间,如果佢读书的日子有呢间小店肯定会爱上我和同事由office搭轻铁去廿分钟内到,入店时还有些中学生用餐,待他们离开后才拍照,始终我习惯尽量唔影人~~~肠粉加肠仔和鱼蛋28蚊大大份,食D暖野落肚才食甜品系我的习惯,小店的肠粉可以配咖喱汁,但因为我怕辣,所以只是豉油加花生酱食~~~而同事就食热的合桃糊打底~~~Baileys绵绵冰既吸晴又好味,里面的河粉感觉几特别,同事食得好滋味,但我本身唔敢食太多含酒食品,所以只是分了少少雪糕浅尝~~~榴梿球配雪糕上的图案令人感觉充满惊喜,原来师傅见店面唔算忙,所以为客人画些简单的图案,榴梿球和芒果雪糕冇咁快溶,应该系果蓉多过水份,榴梿球食落榴梿味十足,值得再次光顾=]价钱中规中举,有机会带阿女去食吓先^0^
而同事就食热的合桃糊打底~~~
价钱中规中举,有机会带阿女去食吓先^0^