2024-12-27 439 浏览
📍 曾三仙米线(元朗) 原来依间舖头,又有米线食,同时亦都有卤肉饭食,下次我先食个饭🍚天气冻冻地,食返少少辣嘢暖吓胃,lunch嘅时间依间餐厅都人来人往,十分满客!特别嘅系真系用砂锅去煮米线,令到成个汤底同配菜都好入味👍真心可以回头再食🩷✨ 藤椒三仙米线依一碗三仙米线,系店内嘅招牌,一碗入边已经有九款𩠌,直程系唔使自己加配料亦都唔使谂!而且九款𩠌,仲要系好丰富,真系食完都已经饱咗!配木耳、鹌鹑蛋、竹笙、番茄、虫草花、猪肝、黄花餐、肉肉丝汤底有好多款可以选择,我哋就拣咗藤椒重庆辣,带有点麻辣味,呢种麻辣系慢慢渗透入嚟,所以吃好过瘾,令人接受,又不会系死辣🤲🏻✨ 泡椒虾滑米线泡椒嘅辣有啲过瘾,饮晒成个汤都唔会觉得口渴!配料有木耳、韭菜、海带丝!捞埋同啲米线一齐食,系好有口感👍虾滑大约有接近10颗,肉质超Q弹,很爽口好吃😋✨ 卤水鸡腿非港式版卤水,而系内地风味嘅卤水,大大只鸡髀,鸡肉亦都好嫩滑,而且仲好入味🐤✨ 酸菜带有点麻辣🌶️捞落面𠮶度食,味道啱啱好,酸酸辣辣几开胃,如果只系净食酸菜就有啲麻🤭🤭✨炸蛋第一次食,入边系空空嘅,但系炸得好脆身,浸入去汤底食,吸收晒汤汁嘅精华,而且食落都几特别,

📍 曾三仙米线(元朗)

特别嘅系真系用砂锅去煮米线,令到成个汤底同配菜都好入味👍
真心可以回头再食🩷

✨ 藤椒三仙米线
而且九款𩠌,仲要系好丰富,真系食完都已经饱咗!
配木耳、鹌鹑蛋、竹笙、番茄、虫草花、猪肝、黄花餐、肉肉丝

✨ 泡椒虾滑米线
虾滑大约有接近10颗,肉质超Q弹,很爽口好吃😋

✨ 卤水鸡腿

✨ 酸菜

✨炸蛋
第一次食,入边系空空嘅,但系炸得好脆身,浸入去汤底食,吸收晒汤汁嘅精华,而且食落都几特别,有汤汁味嘅同时亦都有蛋香味🥚

饮品跟套餐系半价优惠咋,而且仲系每日新鲜自家制煲出嚟,真系每一日都新鲜滚热辣,嚟到系必嗌嘅饮品🥤

✨ 冰糖山楂冻
山楂味好浓郁,但系亦都唔会太甜,可以消除辣味,又可以消除油腻感🩷

✨ 百香茉莉茶
带有百香果果粒,茉莉花果,有咬口之余,同时亦都可以当果茶咁饮,甜度啱啱好🥤