2024-04-17 3139 浏览
由澳洲返香港后本身唔想再食西餐,但系上网见到呢间西班牙餐厅好似好正,最后都系拣咗食呢间😆▫️Wagyu Steak Tartare with Oyster ($155)第一次食Tartare上面系会加生蚝,生蚝好鲜好重海水味,捞埋生牛肉放上cracker一齐食真系好夹‼️▫️Madrid Squid Bocadillo Brioche ($55)软面包切开咗一半,一面放咗炸鱿鱼,另一面就放咗墨鱼酱同蛋黄酱,店员建议我哋好似burger咁夹埋一齐食🍔面包好香牛油味,食落好有惊喜😍▫️Pigeon Rice ($145 add foie gras +$75)鹅肝简直系画龙点睛,成个饭连埋乳鸽都充满鹅肝味,食落有啲分唔到边旧系乳鸽边旧系鹅肝🤣如果大家食嘅话鹅肝嘅记得一定要加!▫️BARBAR Cappuccino ($85)本身想叫cheesecake,但系食完主菜已经有啲滞就叫咗呢款。店员一再强调呢个系甜品唔系咖啡🤣甜品放系量杯入面卖相好特别☕️latte味嘅忌廉上面再洒上咖啡粉,底层系牛奶味嘅软包,就咁食啲cream会有啲苦,一齐食就啱啱好中和咗咖啡嘅苦涩味🫶🏻庆祝生日嘅话店员仲会一齐唱生日歌同送一

▫️BARBAR Cappuccino ($85)

庆祝生日嘅话店员仲会一齐唱生日歌同送一张即影即有😆仪式感max吖❣️餐厅都几有人气,去之前记得book定位先吖🤓
  • Wagyu Steak Tartare with Oyster
  • Pigeon Rice with Foie Gras