2023-02-21 263 浏览
点心纸只有文子无图片,咁开头打卡既话都唔抱咁大期望,因为见系食点心,但出到黎哗哗哗~做出沉浸式艺术感觉~即刻有改变谂法,同埋出食物都好快招牌菜❤️雀笼点心荟一共有6款点心,分别系翡翠虾饺、鲍鱼烧卖皇、怀旧芝麻卷、鳗鱼酥、和牛天鹅酥及水晶菜苗饺。鳗鱼酥几特别,卖相似鳗鱼寿司和牛天鹅酥含和牛肉碎,牛香味满满个汁都好夹鲍鱼烧卖原只鲍鱼咁铺喺面已经好吸睛。烧卖质,爽口弹牙。翡翠虾饺,绿色饺皮涂上金色边成个感觉好高级,入面都系原只新鲜虾😋食到舔舔脷水晶菜苗饺都系有虾系入面同肉质弹牙加菜苗好好味怀旧芝麻卷好软又够弹😋好好味又唔会太甜必点❤️胡椒鸡汤灌汤饺有蜡烛热住炖盅,慢慢食都唔会变冻,够哂细心;我就将佢留到最后先慢慢叹,汤底鸡味浓郁,有虫草花喺入边,汤饺非常大,入面包了虾肉同肉。❤️红米脆皮鲜虾肠红色皮嘅肠粉第一次见,中间夹住脆卜卜鲜虾,咬入去又脆又啖啖肉,新口感😋❤️香煎萝卜烙入面系萝卜丝,颜色金黄、外皮酥香、层次分明,本身谂住萝卜会好滞唔敢食太多先,食埋其他先再留后,但最后俾我感觉系唔滞既,粉浆都唔会落得太多,成个感觉唔会好油腻❤️金腿津菜食左咁多肉就加个菜食下,金华火腿切得好细粒完全睇唔到所以就感受

招牌菜❤️雀笼点心荟
鳗鱼酥几特别,卖相似鳗鱼寿司
和牛天鹅酥含和牛肉碎,牛香味满满个汁都好夹
鲍鱼烧卖原只鲍鱼咁铺喺面已经好吸睛。烧卖质,爽口弹牙。
水晶菜苗饺都系有虾系入面同肉质弹牙加菜苗好好味
怀旧芝麻卷好软又够弹😋好好味又唔会太甜

必点❤️胡椒鸡汤灌汤饺

❤️红米脆皮鲜虾肠

❤️香煎萝卜烙
入面系萝卜丝,

❤️金腿津菜
食左咁多肉就加个菜食下,金华火腿切得好细粒完全睇唔到所以就感受唔到口感,菜就无咩特别
2023-02-19
午餐