2024-05-16
周日和朋友逛街,适逢母亲节,旺角超多人。去边度食lunch,都要排队。想食西餐,又唔太贵,真系好难揾。喺OpenRice找到这间餐厅,价钱不太贵就试吓。去到嘅时候,已经有七至八个人等位中,谂住好耐,但谂咗一阵食啲咩,就已经到我哋啦。惊喜1:带位的年青男职员,虽然戴住口罩,都feel到佢 巧帅,未食先开心吓。惊喜2:环境格局有情调、清静。最紧要一入去冇油腻的味道 。惊喜3:一上菜,先知份量咁足够,幸好点了伴薯菜。纽西兰草饲肉眼牛扒 $85:罗宋汤+ 蒜蓉多士+饮品(免加1)因为太肚饿,蒜蓉多士未影相就食咗😅。罗宋汤入面有些蔬菜,食完块扒都冇罪恶感。惊喜4:相宜价钱,食物质素中上以这个价钱去锯扒,都唔好谂块扒系好高质素。食到有少少梳打粉,令肉质嫩腍啲。厨师厨艺搭救。牛扒上枱即食,煎牛扒边位系香脆。伴菜翠玉瓜,大大嚿,一啲都唔悭。块扒唔太咸,食完冇口渴。薯角唔油腻,金黄色👍,若整得太香脆,入面薯仔就会太干唔好吃。日式和风牛肉汉堡包伴薯角$82:汉堡包个包好软熟,伴菜沙律用羽衣甘蓝,有诚意。只蛋煎得好靓,整体摆盘靓👍。牛肉汉堡比较逊色,咬落口有一粒粒应该系筋位部份,完全咬唔到。汉堡扒太粘林,唔
去边度食lunch,都要排队。
想食西餐,又唔太贵,真系好难揾。
喺OpenRice找到这间餐厅,价钱不太贵就试吓。
惊喜2:环境格局有情调、清静。最紧要一入去冇油腻的味道 。
惊喜3:
一上菜,先知份量咁足够,幸好点了伴薯菜。
纽西兰草饲肉眼牛扒 $85:
罗宋汤+ 蒜蓉多士+饮品(免加1)
因为太肚饿,蒜蓉多士未影相就食咗😅。
罗宋汤入面有些蔬菜,食完块扒都冇罪恶感。
惊喜4:
相宜价钱,食物质素中上
块扒唔太咸,食完冇口渴。
日式和风牛肉汉堡包伴薯角$82:
汉堡包个包好软熟,伴菜沙律用羽衣甘蓝,有诚意。
只蛋煎得好靓,整体摆盘靓👍。
牛肉汉堡比较逊色,咬落口有一粒粒应该系筋位部份,完全咬唔到。汉堡扒太粘林,唔够实,自家制唔太咸。
惊喜5: 职员做事效率高,有礼貌,又贴心。
他们上菜速度很快,整体食物有诚意又不会马虎。见识到快靓正
现场所见,三位职员很有默契,客人一离开,第一位职员清理枱上餐碟(动作快手),第二位就马上抹枱,第三位职员随即叫下一位客人预备就坐,唔怪得翻枱率咁高啦。
一位资深男职员,又好礼貌👍。
他们很贴心,见客人揸住一扎高身的花束,主动帮忙用储物篮存放在一旁。
唯独有少少扣分,每枱都有提供透明饮用水樽给客人饮用水。玻璃水瓶明显好耐先洗一次和啲水好山水味道,所以只饮了一啖。
有机会会再来光顾,试吓其他嘢食。