2024-06-10
一直都好想试下E间位于摆花街嘅日本×秘鲁嘅fusion菜, 一打开门就好似去左另一个空间咁, 环境几大, 好有异国风情嘅感觉, 餐厅提供Tasting Menu人均只系$680, 每道菜都做得好精致, 好睇又好食, 由前菜到甜品都超足量, 绝对够饱, 当晚真系相当满足, 难怪人龙不断, 而且愈夜愈多人!NIKKEI ICE BOWL一上枱已经好惊讶, 前菜已经咁丰富, 用冰镇方式上菜! 卖相好靓, 打卡一流!✨️CEVICHE CLASICO经腌制过嘅油甘鱼刺身配搭粟米同薯仔, 入口味道刚刚好唔会太重, 酸甜清新又醒胃✨️LA CAUSA大虾天妇罗好大只, 外层好脆口, 食落肉质紧实, 配搭牛油果酱同虾肉他他酱同食更滋味呢!✨️TUNA WATERLEMON 超级特别又令人难忘嘅配搭, 赤身吞拿鱼粒配上甜美juicy嘅西瓜粒, 仲有一块块嘅nachos系面, 夹到不得了, 成个口感同层次感都极丰富✨️TACO DE ADOBO Taco夹住慢煮牛颊肉,配上牛油果酱同莎莎酱,细细件一口size, 口感好丰富✨️BEEF TATAKI薄薄嘅生牛肉刺身口感软腍, 配上日式酱汁同洋葱, 好喜欢佢一啖食落
NIKKEI ICE BOWL
✨️CEVICHE CLASICO
✨️LA CAUSA
✨️TUNA WATERLEMON
✨️TACO DE ADOBO
Taco夹住慢煮牛颊肉,配上牛油果酱同莎莎酱,
细细件一口size, 口感好丰富
✨️BEEF TATAKI
薄薄嘅生牛肉刺身口感软腍, 配上日式酱汁同洋葱, 好喜欢佢一啖食落去味道唔会好浓, 好有日式嘅感觉
✨️PRAWN ACEVICHADO
饭卷包住炸虾同牛油果, 上面放上厚厚嘅油甘鱼, 入口味道清新大满足
✨️TOKYOLIMA STEAK
终于嚟到main嘅环节, 牛扒煎得好香, 外脆内嫩, 我地点左medium rare, 所以入面嘅肉色系好靓粉红色, 入口嫩滑juicy, 好高质好够味好好食!
✨️SALMON
三文鱼大大件啖啖肉, 入口带鱼油香, 鱼肉嫩滑唔嚡口
✨️ARROZ CON MARISCOS
食到e个位已经开始饱饱地, 仲有个海鲜烩饭, 真心好抵食, 足料度满分, 入面有好多海鲜例如青口/带子/虾/八爪鱼, 饭粒质地偏湿润, 系车车喜欢嘅质感, 每啖都好鲜味!
⭐DESSERT OYE PAPI
朱古力批配上椰子味gelato, 好有夏天嘅感觉, 大赞个朱古力批好好食, 朱古力味够哂浓, 配埋椰子味gelato, 食落口感软滑带椰子甜香, 两个人share刚刚好, 同时亦为精彩嘅晚餐作结!
🍸KABAI
🍸PACIFIC CONNECTION