2021-09-20
野草一直好想食呢间米之莲一星,中午一开book到8pm timeslot就趁放假去试😋自己本身唔系特别钟意食串烧,谂住嚟食下环境同有⭐️餐厅。全部waiter都系外国人,好有LA feel!比起奇奇怪怪嘅部位或内脏,我都系钟意食鸡髀鸡胸,所以比人话唔识食…当第一串inner thighs 到左: 真系超有惊喜😂 烧得好香,外脆内软,鸡肉好嫩口Miso thighs: 自己觉得香草同鸡肉烧起上嚟唔夹Corn: 可以逐粒叫,为左试多几样𩠌,我同野草share左一件. 成餐感觉最健康嘅食物☺️ 其实就系天妇罗粟米,只系表面脆,入面都系牛油粟米嘅质感,食得清淡或者餐餐要有菜嘅应该会觉得佢几好食Half KFC: 辣、脆既椰菜花,特色菜,值得试。(Inner thighs ➡️ miso thighs↘️half KFC ↙️corn)第二/三round叫左Biceps: 同thighs相似,但大大粒wings: 同样烧得好香,加辣粉好好味meatball: 个卖相好得意,味道亦都唔错,有洋葱粒(?) 但之前几串都啖啖肉,呢串即刻觉得差咁啲heart: 野草叫既😂 食完就系…我真系唔可以食内脏嘅感觉Oys
Miso thighs: 自己觉得香草同鸡肉烧起上嚟唔夹
Half KFC: 辣、脆既椰菜花,特色菜,值得试。
第二/三round叫左
Biceps: 同thighs相似,但大大粒
wings: 同样烧得好香,加辣粉好好味
Oyster: 比起thigh 多咗层脂肪,肉质冇咁林
(◀️Thighs▶️and bicep)
小插曲: 我哋嗌完第三round发觉串bicep仲未到,追咗三次,原来漏咗单。最后waiter好好咁free左比我地,再送多两串thighs. 🤩🤩(结果试晒三款thighs😎)
总结系: 食开啖啖肉,唔爱脂肪嘅女仔应该同我一样会钟意食thighs ❤️
餐厅都几难book一个礼拜前要book la (6pm/8pm/8:30pm/9:30pm/10pm), 我八点去到已经冇咗chicken skin etc hot items)