2023-01-14
第一次食日月堂,我哋11:50去到见开咗门,店员话可以入去坐但12点先可以落单。嗌咗几样嘢食,1. Lunch set 盐酥鸡卤肉饭,连小食同冬瓜茶,我哋仲加配左花枝丸,花枝丸都系有盐酥鸡粉,卤肉饭有台湾嘅味道,而且卤肉都相对比其他嘅舖头多,半肥瘦真系好好味,盐酥鸡唔会炸到好干,唔够味可以自己加盐酥鸡粉,但我觉得唔加都OK够味,佢送个小食就实在普通啦,冬瓜茶就比较甜,下次可能加钱试吓其他。 2. 麻辣鸭血,味道OK,但食到最后啲花椒味变得有啲苦,有两条菜垫系底,所以望落去都几多3. 梅子地瓜条,呢个必食,非常好食,梅子粉我觉得可以再多啲,不过有樽梅子粉系枱,自己可以任加,热辣辣上枱,外脆内软4. 因为冬瓜茶太细杯嘅关系,我哋再嗌多杯珍珠奶茶,好大杯,平时饮开正常甜嘅我,因为惊好似冬瓜茶咁甜,所以今次嗌咗少甜,估唔到少甜都咁好饮比起哈豆,我就觉得日月堂好食好多! 食到好饱但价钱唔贵,呢间可以再encore。
花枝丸
盐酥鸡卤肉饭