2013-01-05
见到团购$168就有二人鲍鱼+Tiramisu, 但系只系 for 新开嘅尖东陶源,我都系尖咀精,所以最后都买咗。一睇地址就知系东海前址,layout 差不多。一开始招呼十分周到,就连我唔小心整跌咗一只筷子,我都未叫,个 captain 就已即刻换个对俾我。好似几个人 serve我张枱,后来多咗几张枱,就等10分钟都冇人冲茶。叫咗手撕鸡,我觉得几 ok, 几清淡,仲加埋莞茜,味道几特别!咸鱼煎藕饼,卖相了得, but 干身得滞。叉烧,半肥瘦,热辣辣,捞饭佳品。重头戏系鲍鱼鹅掌。可惜鹅掌太淋,个汁太浓。Desert 系团购包埋嘅 Tiramisu,先唔讲味道,总觉得喺中菜厅食西式甜品,怪怪的!之前都食过好几次陶源,觉得物有所值!今次喺尖东呢间,味道okay, 但价钱好似比之间贵咗,所以未必会再返嚟,除非有劲抵食嘅团购啦!
叫咗手撕鸡,我觉得几 ok, 几清淡,仲加埋莞茜,味道几特别! 咸鱼煎藕饼,卖相了得, but 干身得滞。 叉烧,半肥瘦,热辣辣,捞饭佳品。 重头戏系鲍鱼鹅掌。可惜鹅掌太淋,个汁太浓。 Desert 系团购包埋嘅 Tiramisu,先唔讲味道,总觉得喺中菜厅食西式 甜品,怪怪的! 之前都食过好几次陶源,觉得物有所值!今次喺尖东呢间,味道okay, 但价钱好似比之间贵咗,所以未必会再返嚟,除非有劲抵食嘅团购啦!