2015-08-27 1213 浏览
这间泰菜最新大热, 旧同事食过几次都话好味, 咁佢生日就拣左嚟呢度啦. 订位已订左生濑尿虾一份, 然后嚟到再叫其它嘢.  这里地点都算方便, 全层的, 算大及楼底都几高, 布置都几靓, 还有一个海鲜台系放晒D海鲜俾客人拣的. 几特别呀.我们点左好多样嘢食:生菜包这个生菜包唔算好辣, 肉碎入面系有米碎的, 好正宗呀, 好味道马接盏炒通菜这个都炒得好, 又系唔辣的, 好青绿的通菜泰式炒金边粉够干身, 好味, 用蛋皮包住, 上面还有几只虾的, 这个真的炒得几好食, 唔会好重味.冬荫公(大)酸味偏重, 不过都OK, 入面好多料的, 有虾, 磨菇, 蕃茄等等刺身拼盘生虾, 象拔蚌, 带子, 生虾同带子每款四件, 蛏子及象拔蚌有一条.  我食了带子, 蛏子, 象拔蚌, 带子都OK, 蛏子都几爽口的, 不过象拔蚌就系腥的, 唔新鲜架, 其实整体也唔算好新鲜的, 只属一般, 有两款酱可以点的, 一个青色, 一个红色, 都唔算好辣蚝饼同平时食开的唔同的, 系用鸡蛋包住蚝仔的, 感觉好似冇咁多油, 虾仔份量都算多, 同埋SIZE OK, 唔会好细仔, 几几味菠萝海鲜炒饭这个饭有虾, 肉松, 腰果, 炒得几

我们点左好多样嘢食:

生菜包
马接盏炒通菜
这个都炒得好, 又系唔辣的, 好青绿的通菜
泰式炒金边粉
冬荫公(大)
刺身拼盘
蚝饼
菠萝海鲜炒饭
这个饭有虾, 肉松, 腰果, 炒得几香呀, 菠萝好甜, 还有些杂豆的, 几好呀, 我钟意
柚子大虾沙律
这个沙律好多柚子, 够甜呀, 虾都有好几只, 都几爽口的, 好味, 够开胃
蒜香鸡亦
这个鸡亦卖相已好似好㶶咁, 味道系好苦呀, 可能太多蒜片系鸡亦外层, 所以好浓的苦味, 真的唔好食呀. 完全盖过鸡亦的味道
柠檬乌头
都几大条的乌头, 加汤一齐煮, 鱼肉都算滑的, 个汁都辣, 不过可以接受, 有粉丝, 吸晒D汁好正
生濑尿虾
追左好多次先嚟, 卖相都好吸引的, 但系因为个壳系痴住D肉的, 所以好难剥开, 搅到D肉冇晒, 肉的质感系霉的, 不知道系咁还是唔新鲜, 但好怪, 好淋, 我觉得好腥, 食唔到咩鲜味, 呢个唔掂呀

整体感觉系只属一般的, 服务好差, 全部仕应冇笑容及冇反应, 还要态度唔好, 点追都冇人理我们, 唔会告诉你究竟系点. 给人一种好唔俾尊重的感觉, 如果要俾钱受气, 我唔会再嚟的.
2015-08-14
庆祝纪念