2016-02-07 588 浏览
见大围开左呢间新餐厅,趁今日要黎呢头办年货,就打算黎呢到试下啦。中午12点左右黎到,都唔系太多人,唔洗等位,装潢都算几靓咁。坐低之后睇过餐牌,一个餐有野饮有汤有main course,都系50几蚊,唔洗加一之余系facebook share相片同location仲可以有9折,听落好似几抵食咁,点知......我地一行3人叫左3个餐,有烟三文鱼扁意大利粉配鲜菌汁,香煎龙脷鱼柳,同埋焗鸡扒配烧汁。是日餐汤系一个似系用蕃茄同金荀打碎左再加少少菇整成既汤,大碗就真系几大碗啦,不过咸到真系有D过份,最后我地要打半杯水整淡少少先至可以话入到口,绝对有改进既空间。是日水果味冻茶: 呢杯茶就真系甜到飞起,都唔明点解西餐会包杯甜到似糖水既茶而唔包杯咖啡,如果想要咖啡,就要加10蚊。同上面既汤一样,我地都系要加成半杯水整淡D杯茶先至叫做话入到口。烟三文鱼扁意大利粉配鲜菌汁: 呢个意粉算系咁多样食物中最正常既一样,烟三文鱼算系新鲜,意粉软硬度算系适中,味道出奇地唔会过咸,真系值得感恩。香煎龙脷鱼柳: 薯条都还可以,至于龙脷鱼柳,D盐既分布唔平均,一边就无味,一边既咸度就真系分分钟同死海既海水程度有得挥。焗鸡

是日餐汤
是日水果味冻茶
烟三文鱼扁意大利粉配鲜菌汁
香煎龙脷鱼柳
焗鸡扒配烧汁
焗鸡扒配烧汁: 鸡扒焗就真系焗得几脆,可惜个汁有D不伦不类,似系平时用黎送烧鹅果D,绝对有改进既空间。