2010-06-17
知道佐敦恒丰后面, 转弯既德兴街新开左间唔起眼既日本野, 今晚专登同好朋友去试下, 大概七点半到达, 一个客都未有, 可能始终系新开, 呢度系好tiny 既小店, 干净简洁, 位唔多, 全场只有有两张四人卡位, 四张四人枱, 一张一人枱打开餐牌, 都系居酒屋既一般野食, (反而无咩饮品选择, 都系汽水, 唔通未有酒牌 ??)我地叫左: -三文鱼刺身: ok 鲜, 果两块腩好肥美呀 !!炸鸡软骨: 合格芝士年糕 : 热腾腾上枱, 外脆内软, 都合格烧牛脷: - 厚厚既两片, juicy 架 ~炸软壳蟹: 好朋友话好食过平时食开果d, 真系有蟹味, (唔系一味热气香口, 都食唔出食紧系炸咩)盐烧三文鱼头, 好朋友很喜欢, 佢话平时一碟唔会有贡多件, 呢碟五件, 佢话应该有半个鱼头, 我就第一次食.....由于新张期内八五折, 埋单连加一 $202, 老板话 $200 得啦, 真系抵食!有 heart 既小店, 希望老板生意兴隆, 会再来喔 !!
我地叫左: -
三文鱼刺身: ok 鲜, 果两块腩好肥美呀 !!
炸鸡软骨: 合格
芝士年糕 : 热腾腾上枱, 外脆内软, 都合格
烧牛脷: - 厚厚既两片, juicy 架 ~