2018-08-03
今次系朋友T带队食好嘢!嚟呢间座落于帝盛酒店嘅圃公馆,地点确系有啲吊脚,距离湾仔或者铜锣湾地铁站都有一段距离。当日乡下妹出城,人生路不熟,加上已经迟到,所以决定喺湾仔地铁站打的去,好好彩有个的士婶婶咁近距离都冇拒载。我去到时候,佢哋已经点晒餐,开始食紧啦!真系好唔好意思~梅酒圣女果所谓圣女果,其实系去皮车厘茄!作为一道前菜,味道酸酸may may,又几醒胃!鲜露笋炒珍宝带子一睇就知用料新鲜,芦笋爽脆鲜甜,带子又大又厚肉。味道不俗,但略欠特色!西柠软鸡普普通通,不过不失!金牌酸菜鱼我哋就系特登为咗呢个酸菜鱼而嚟,特别预订咗条两斤重嘅东升斑!其实我唔钟意饮鱼汤,但朋友讲到好好味,我就一于试吓啦!结果......无可否认条鱼系新鲜嘅!但酸菜浸过咗龙,淡而无味。整体上又唔够酸又够辣,超级失望!重点来了~原来大厨是日例假!还我酸菜东星斑~~~杨枝甘露系好味,好足料!同价钱成正比!唔记得叫乜名嘅糕点上面系绿豆下面系红豆,相传系皇帝妃子先有得食㗎!
我去到时候,佢哋已经点晒餐,开始食紧啦!真系好唔好意思~
梅酒圣女果
鲜露笋炒珍宝带子
西柠软鸡
普普通通,不过不失!
金牌酸菜鱼
重点来了~原来大厨是日例假!还我酸菜东星斑~~~
杨枝甘露
系好味,好足料!同价钱成正比!
唔记得叫乜名嘅糕点
上面系绿豆下面系红豆,相传系皇帝妃子先有得食㗎!