2024-03-23
又系孤独的美食家出场,中午放饭行元朗睇下有乜新野或未食过既试下,行过呢间宝宝厨屋新开左唔系好耐,门口有餐牌睇到食物都系现今新型冰室果类,有位应该系老板娘既店员系门口都热情招待,咁就入去试试啦。坐底后店员都系好热情招待安排坐位,老板娘都有推介d食物,不过我巡例都睇下有咩岩食先,顺便讲讲店内墙上都贴晒d猫猫狗狗既相,店主应该系爱猫之人,门口个招牌都咁大只猫几得意,另外再加d食物相,好多食物都系d特色包类。红酒烩牛尾意粉今日就试下呢个厨师推介午餐,先讲讲牛尾有3旧,煮得都几腍,意粉都唔会好腍,够爽口几岩我,不过调味就轻手d,比较淡,问老板娘有无辣椒仔调下味佢话只有辣椒油,都照加啦,辣椒油都几香加完好食d。冻柠茶跟餐加3蚊要冻饮,叫少甜,茶味比较淡,普通。另外每张枱都见到一大樽野,系茉莉花茶,试饮左一杯,有淡淡花香,有d似无糖绿茶果种,而且无限添饮,都几有心思。总之黎讲店员好招呼,食物以今日食呢份红酒牛尾意粉黎讲就比较普通d,见到d包餐都好有特色,有机会再试。
红酒烩牛尾意粉
冻柠茶
跟餐加3蚊要冻饮,叫少甜,茶味比较淡,普通。