2020-03-08
🇭🇰Tony’s Hell·一间由6月开始有罢市嘅告急小黄店💛我哋见到佢个神秘晚餐好似几得意咁 就嗌左黎试😈率先帮大家试吓😏我觉得佢啲食物combo系有用心机谂既 但系呢个价钱就好似有啲唔系好值啦 我地以为呢个价钱佢啲野食会特别啲🙊所以我觉得如果大家去支持 散嗌会开心啲😂😂·神秘晚餐 $580/位·苹果粒脆脆其实我都唔肯定佢系咩😂😂因为每一样野都系神秘的 啲staff都冇咩点介绍每一样嘢系咩 我地都系自己凭味觉🙊😂😂佢中间系啲苹果粒 加埋个酱酸酸甜甜咁几开胃既 出面𠮶脆皮都松脆既 不过呢个头盘份量真系有啲少🤔·红菜头汤呢一个就系一个好original既红菜头汤 佢冇落好多调味料 就系饮红菜头本身嘅味 不过我本人唔系好钟意红菜头 所以我都唔知佢系咪好饮😂佢上面仲有几块红菜头干 超红菜头😂😂·沙律呢个就无咩特别啦 我地完全食唔出佢个酱系咩 我地怀疑佢系乳酪 不过唔肯定🤭🤭比较有特色少少系佢上面有啲类似海藻咁样嘅嘢 几chewy既 质感几得意 不过我自己觉得有少少腥🙊·鳗鱼大啡菇呢一个上枱嘅时候我觉得几photogenic 无谂过可以咁样配搭 都几特别🤔佢中间仲夹左啲拉丝嘅芝士 食落ok既
神秘晚餐 $580/位
苹果粒脆脆
红菜头汤
沙律
鳗鱼大啡菇
呢一个上枱嘅时候我觉得几photogenic 无谂过可以咁样配搭 都几特别🤔佢中间仲夹左啲拉丝嘅芝士 食落ok既 不过以主菜黎讲真系好细份😂呢两粒系for 4个人share🙊🙊
大头虾配薯蓉
呢个都系4个人share既主菜 佢啲摆盘系靓既 不过呢个我就无食到 因为我对虾敏感🙊但系我又真系完全无谂过要同餐厅讲 冇谂到主菜会系海鲜 呢个就系太神秘既代价啦😂😂不过唔紧要 我男朋友帮我食埋左我个只keke🤭佢话呢只大头虾真系几大只 不过比起普通既虾佢系淡味同埋扎实啲 佢自己钟意普通虾多啲🤭🤣
朱古力雪糕塔
最后就有呢个甜品 佢个朱古力塔入面好似系雪糕黎 个雪糕似系自己整个种vegan雪糕 所以食落无咁smooth🙊我自己感觉有少少咖啡味 但系其他人感觉唔到 所以我地都唔知佢究竟系咩😂😂
#rbyeat
#rbycafe