2023-05-27
由铜锣湾搬到黎西营盘, 虽然地点远左, 但系质素依然冇变😌 装修同之前差唔多, 都系有种好cozy既感觉, 座位唔多, 但系每个位都可以好舒服咁坐系度叹啡睇书☺️ 食物同饮品选择唔算多, 但系店主话会努力研发更多款式, 大家可以期待一下😊自家制比利时列日窝夫🧇($48/ $52)用自家制自家制面团加雪粒糖整成既比利时Waffle 有经典, 抹茶, 朱古力三款口味可以拣, 今次试左经典味, 即叫日整外脆内软, 糖味食落同平时既唔同, 有种焦糖既感觉, 系香港比较少食到既味道😋蕃茄黑松露扁意粉🍝($128)呢个配搭系店主特别整俾我, 因为唔食得虾, 但系又想食蕃茄, 所以店主就好好人咁帮我整左呢个combination😉 自家番茄汁配上黑椒食落辣辣地, 加埋松露同唔同既菇又几夹同埋超好食☺️特浓抹茶拿铁🍵($50)抹茶味好浓, 转左Oat Milk ($5) 提升左少少既甜度, 比起平日饮到既冇咁甜, 好啱食完甜品饮清一清口腔🙂呢度既野即叫即整, 每样野都系用心制作, 系好值得支持既小店😎 店主好健谈, 仲会问返每位客人既意见, 超欣赏呢个谦虚既态度👍🏽
自家制比利时列日窝夫🧇($48/ $52)
蕃茄黑松露扁意粉🍝($128)
特浓抹茶拿铁🍵($50)