2018-08-03
前排爱人同朋友去过铜锣湾one more 来一锅话好食,有任饮啤酒汽水,连红、白酒都有,今日大家一早做哂工作,佢话请我去食高级海鲜火锅,心谂正呀😍点知佢带左我去湾仔鹅颈桥街市,仲好搅嘢咁同我行左海鲜档一个圈,呀?!唔系呀嘛?唔通要我自己买自己洗自己做餐死至有得食?又话同我去one more 来一锅嘅?😭佢见我块面变哂色,至奸奸大笑带我去鹅颈桥旁嘅入口,真系激死又吓死😈上到去有D似私房菜,原来爱人已经安排左个窗口位置,侍应亦亲切+服务细心,未落order已叫左支白酒降降温,仲系冰桶上,令我心情平复哂🥂+68要鸳鸯锅底,花胶螺头鸡锅拼喇沙海鲜锅,等汤一滚起先食鸡,大大件尚嫩滑,再滚落去就唔敢包喔,喇沙𠮶边海虾青口蚬亦呼召我哋去食,单系个锅已非常丰富一round过海鲜、手切安格斯牛颈脊肥牛片及自制饺子丸类都上等货色,不得不提佢哋嘅炸鱼皮,成条鱼型嘅皮,炸得薄身,浸泡两、三秒即食就至正,无得弹👍🏼任食种类都唔少,爱人好豪咁用厚身花胶配出前一丁做今餐嘅收尾😆同场加影事头婆自制奶冻,very 骨,唔太甜又够滑,我俾佢💯分