2013-03-21 13 浏览
有晚时间尝早, 过左去元朗食想试好耐的Sense, 店内未多人, 正好, 两口子拣了张窗边位, 环境静坐得特别舒适!睇左阵menu都未睇得清楚, 店员好有礼地拎出ipad介绍店内的特色甜品.来这里当然要试招牌甜品 tiramisu, 无错, 系tiramisu唔系盆栽喔, 不过个样真系好似一盘有植物的泥, 感觉相当有趣!!面头系用朱古力粉等搅乱成一堆泥状, 食到下层就会有平时食开的tiramisu味, 比较香滑.食到咁上下, 店员来问问我地食得出有什么, 我只讲有种特别的甜味, 但黄生讲中了原来有爆炸糖, 好利害呢, 此刻大家有讲有笑的气氛更感舒畅, 好耐都无试过一间令自己咁开心的食店.上网睇以为好大盆, 原来只系咁细小咋, 不过感觉份量又刚好㖞. $45/另外order了红白心太软, 红白是红桑子及云呢拿雪糕再用液化氮冷却, 变到好似石头的外形, 因为这种状态太冻食会痴住条脷, 所以店员亦讲解混合暖暖的心太软一齐食最为适合.流心的心太软, 很香浓的朱古力, 配上极冻状态的微酸红桑子味雪糕, 无论一软一硬的口感或甜加开胃的味道配搭, 都意想不到的合拍!! $75/.
2013-03-16
  • 红白心太软