2023-08-02 29 浏览
平时返工咁辛苦,放工真系好需要食餐好,揾个舒服嘅地方chill下relax下🤍 睇到最近有人介绍铜锣湾有一间有live band睇嘅餐厅觉得几有新意,即刻book去同朋友一齐去食夜晚😍 其实一入到去真系哇咗一声!个feel 好好,一入去就见到个台,听到美妙嘅歌声🎤🎼呢度啲嘢食都好有特色,就系可以一次过喺同一个炉度烧肉同埋打边炉‼️ 首先客人可以点一份泰猪锅烧肉拼盘,咁餐厅就会送自家熬制嘅火锅汤底两款😋🍲小编点咗小火山经典泰猪锅拼盘🥩 肉类包括有小火山特选北海道千岁米豚肉眼伊比利亚黑毛猪梅花肉波兰A级无骨猪腩手切泰式猪颈肉餐厅将肉类整齐切好奉上,钟意烧又得,摆落火锅烚吓烚吓又得😆🍲汤底方面,小编叫咗牛骨船面汤同埋椰汁鸡汤😆 前者比较浓味,椰汁鸡汤就甜甜地,好重椰汁🥥味,好好饮大推😍小火山三味刺身一口杯盛盒🍸呢个真系必点‼️分别有两份生虾、三文鱼同生蚝,配上特制嘅泰式酱汁同配料,以一口杯嘅形式,打开大家嘅味蕾😋 一个非常特别,同埋好食嘅前菜🤍 (不过真系有啲辣大家要慢慢食🤣泰式猪梅花肉片有只蛋系中间🤣 店员建议我哋将肉沾上蛋浆摆去烧,同埋呢款要最后食㗎🍽️ 可能系等炉够热力先去烧~加咗蛋食落系几

小编点咗小火山经典泰猪锅拼盘🥩 肉类包括有
小火山特选北海道千岁米豚肉眼
伊比利亚黑毛猪梅花肉
波兰A级无骨猪腩
手切泰式猪颈肉
餐厅将肉类整齐切好奉上,钟意烧又得,摆落火锅烚吓烚吓又得😆

小火山三味刺身一口杯盛盒🍸

泰式猪梅花肉片
有只蛋系中间🤣 店员建议我哋将肉沾上蛋浆摆去烧,同埋呢款要最后食㗎🍽️ 可能系等炉够热力先去烧~加咗蛋食落系几香‼️

小编都叫咗其他食物,包括
炸虾片配冬阴蛋黄酱~食泰国餐厅一定要叫嘅炸虾片😇 好香口🤍
金边粉~两款汤底都有落到金边粉,客人可以根据自己喜好去选择落边个汤底😋
生菜🥬~烧肉夹住生菜呢个配搭唔使我讲大家都自己识食🤣 小编自己一个都食咗一兜生菜
翠玉瓜~成兜翠玉瓜攞咗去烧🤣 大家记得要食多啲菜‼️

嘢饮方面都要好好介绍吓‼️
芝士奶盖泰式奶绿~有惊喜嘅系呢个奶绿唔算好甜👍🏻 ,而且配上浓浓嘅奶盖超邪恶😆
钉Moo扮沙冰🍧 非常之适合打卡,亦都好解辣嘅特色饮品😆 饮饮吓仲可以食到少少西瓜🍉 呢杯野饮会唔会太有创意啊😍

小编同朋友都觉得整体用餐体验唔错👍🏻 店员都好亲切热情去介绍餐厅嘅食物😋 系一个非常之唔错又好chill嘅餐厅🍴😇