2024-06-16
Enoteca (糖厂街)📍:鲗鱼涌糖厂街35-41号地舖🚗:鲗鱼涌地铁A出口 步行4分钟📞:+852 2744-6000💲:~HKD300/head for dinnerFood quality✔️:Smoked Beef Carpaccio, Asparagus , Artichoke & Brie Tart, Mediterranean Vegetable Pizza👌🏼:Carrot Cake, Aglio e Olio, Coco Fresh, Guava Ginger Screwdriver总结:😋鲗鱼涌特色地中海菜 个人觉得偏意大利🇮🇹/西班牙菜多啲 食物酒类选择多 睇到人眼花撩乱 😋Smoked Beef Carpaccio系意式生牛肉片 牛薄片 上面落咗蛋黄 山柑同帕玛森奶酪🧀 浓嘅牛味新鲜 开胃嘅前菜😋Asparagus , Artichoke & Bri 系挞皮上放上 茄子泥 火箭菜同羊奶乳酪 再洒上芦苇同菜蓟 素食嚟但有层次 唯一系真系太大碟 真到饱死😋Mediterranean Vegetable Pi就系一个素食薄饼 茄子泥莫萨里拉同菲达芝士 油橄榄🫒 烤翠肉
📍:鲗鱼涌糖厂街35-41号地舖
🚗:鲗鱼涌地铁A出口 步行4分钟
📞:+852 2744-6000
💲:~HKD300/head for dinner
Food quality
总结:
😋Mediterranean Vegetable Pi就系一个素食薄饼 茄子泥莫萨里拉同菲达芝士 油橄榄🫒 烤翠肉瓜 蕃茄干同红椒 虽然全都是菜但食落唔寡 调味足同肉食pizza都一样咁好食
🤔意粉有6款面类选择 比意式餐厅更似意式餐厅 有长通粉 蝴蝶粉 螺丝粉 扁意粉 直条面同无麸质直条面 Aglio e Olio系最经典嘅橄榄油蒜香意粉🍝睇落简单但实际冇咁容易整 呢碟就正常
🤔carrot cake🧁系指将红萝卜混入面糊制成嘅蛋糕 正常味道 texture略硬亦唔会我偏爱
🤔两杯饮品就正常发挥
🤔价钱偏贵 食物几好食都唔算太接受
😨餐厅环境幽暗 适合拍拖👫但对我呢啲打卡人士影相好唔friendly
😨以呢个收费嚟计 服务真系唔合格 连基本举手都要等好耐 理解繁忙时段嘅 不如请多个人🥲