2024-12-05
喺尖沙咀行完街,揾紧食乜好,男朋友抬头话话见GALBI TOWN个名好熟,好似系朋友介绍过食烧肉好正嘅韩国烧烤,咁就唔洗再谂lu😍落完order,就有超大量前菜上台:腌青瓜、西兰花、泡菜、木耳、柚子汁莲藕,全部都好食,唔辣嘅西兰花、木耳、柚子汁莲藕尤其钟意,出面好少见li几乎韩式前菜。仲有柚子沙律同高丽菜系share嘅。另外,长葱洋葱沙律系一人一兜:好香洋葱味⭐调味特选牛肋骨肉牛肋骨肉好淋,好香牛味,食落个汁少少甜甜地,好食😋⭐猪肋肉好香猪味,但系唔so,同埋好淋,食落个汁都系甜甜地😋⭐济州黑毛猪新鲜猪颈肉烧完会放落个架滴咁d油,猪颈肉食落好香口,好好食🤤,虽然佢跟左个泡菜汁,不过我自己就觉得就咁食已经好正,唔洗再加任何调味⭐嫰豆腐汤除左豆腐,仲有蛋黄、翠玉瓜、金菇、葱,好足料,望落好红,仲惊饮落会好辣,点知又唔算㖞,仲好香添⭐Cass啤酒冷萃韩国啤酒,易入口,唔错👍
⭐调味特选牛肋骨肉
牛肋骨肉好淋,好香牛味,食落个汁少少甜甜地,好食😋
⭐猪肋肉
好香猪味,但系唔so,同埋好淋,食落个汁都系甜甜地😋
⭐济州黑毛猪新鲜猪颈肉
⭐嫰豆腐汤
⭐Cass啤酒
冷萃韩国啤酒,易入口,唔错👍