2018-02-01 221 浏览
朋友话想食法国餐,我哋又无咩意见,知道观塘好多工厦餐厅,于是就向呢区出发,最终拣咗呢度试试。餐厅嘅食物都几多选择,店员告知拣主菜就可以加$58转做套餐,有头盘、汤、甜品同餐饮㖞! 另外,我哋再叫咗啲开胃菜 share! 烤沙甸鱼多士配蕃茄沙沙 - 沙甸鱼烤得好香,同平时罐头𠮶啲唔同,配埋酸酸辣辣嘅蕃茄沙沙,yummy! 生蚝 - 店员介绍韩国生蚝正做特价$10/只,我哋就要咗半打,生蚝虽然系细只啲,但都好新鲜,属爽口类型,抵食! 自家烟熏三文鱼伴血橙汁,羊奶芝士,火箭菜 - 三文鱼系餐厅自家烟熏,配埋酸酸哋嘅血橙汁,好开胃!椰香日本南瓜茸焗大扇贝 - 南瓜茸好绵好滑,带子肉质唔嚡,唔错! 鲜蚬周打汤 - 饮到有蚬味嘅白汤。南瓜忌廉汤 - 南瓜味香浓。鹿儿岛有骨黑豚猪鞍伴枫糖芥末籽,青苹果茸 - 黑豚猪鞍外皮煎过吓,锁住晒啲肉汁,切开见到豚肉系粉红色,食落 juicy 又弹牙,仲好鲜味,配埋个甜甜哋嘅酱,又系另一种味道,真系好好味呀! 香煎深海雪花鲈鱼伴菠菜枝豆意大利饭 - 鱼扒煎完都仲 keep 到好滑,由于意大利饭加入咗蔬菜,令整体更清爽。油封法国鸭脾伴烟肉煮白豆 - 食到鸭脾肉一丝

烤沙甸鱼多士配蕃茄沙沙

生蚝

自家烟熏三文鱼伴血橙汁,羊奶芝士,火箭菜

椰香日本南瓜茸焗大扇贝

鲜蚬周打汤 - 饮到有蚬味嘅白汤。
鲜蚬周打汤

南瓜忌廉汤 - 南瓜味香浓。
南瓜忌廉汤

鹿儿岛有骨黑豚猪鞍伴枫糖芥末籽,青苹果茸

香煎深海雪花鲈鱼伴菠菜枝豆意大利饭

油封法国鸭脾伴烟肉煮白豆 - 食到鸭脾肉一丝丝嘅质感,配埋炆到好淋嘅白豆,几特别。
油封法国鸭脾伴烟肉煮白豆

跟餐甜品 - 慕丝嘅芒果味好出,中间夹咗片脆糖,几好味。

芒果慕丝

餐饮 - 叫咗柠蜜润一润,好惊喜佢嘅蜜糖系屋企饮开𠮶只味,甜度刚刚好。

柠蜜

店员亲切有礼,会根据客人口味介绍同提议菜式,用餐期间会主动加水,值得赞许。
2018-01-25
烤沙甸鱼多士配蕃茄沙沙