2024-01-11 116 浏览
🍽️ 住家饭 📍屯门青海围8号屯景大厦地下C号舖-老公话今日好想食鸡煲,所以带埋我一齐去屯门食朋友推介嘅鸡煲火锅放题( $168一位)❤️❤️❤️星期一至四再送一个小菜,不过我哋太饱啦,今次就冇食到🥰🥰🥰真系好抵呀!💫火焰黑松露双重芝士麻辣鸡煲估唔到佢既份量咁多咁大煲😝😝难怪朋友仔推荐一定要嚟食!鸡肉嘅份量好多🐔🐔虽然鸡肉上枱嘅时候已经煮熟晒,但系一路煲住一路食,鸡肉肉质依然滑溜👍🏻👍🏻😆😆而且鸡肉同豆卜、蒜头、芫荽等等嘅配料都好入味😍😍😍小辣嘅鸡煲惹味香浓😝😝加啲芝士落去可以中和咗少少辣味🌶️🌶️同时间味道更加有层次🎊🎊而点睛之笔就系佢啲黑松露,令成个味道升华咗另一个层次🥳🥳🥳而重点中嘅重点系咩?就系啲鸡系任加㗎 !😍😍😍真心超抵!💫火锅配料餐厅提供咗多种蔬菜、面料、牛柏叶、鱿鱼同埋丸类配料,夹埋浓郁嘅麻辣鸡煲,真系好正啊!🔥🔥🔥💫饮品鸡煲火锅放题,仲有提供多款饮品🍺🍵🧃🥤🧋包括茶、凉茶、汽水同埋啤酒,仲可以落单叫红豆冰、利宾纳等茶餐厅饮品,呢个价钱嚟讲,真系好抵呀!-🌟见到店员不停咁样补充边炉配料😆😆😆唔惊食食吓冇晒货👍🏻👍🏻🌟呢个份量、呢个质素配埋呢个价钱🤩🤩仲要冇加一、任加鸡😙😙😙我会话系
🍽️ 住家饭
📍屯门青海围8号屯景大厦地下C号舖

💫火焰黑松露双重芝士麻辣鸡煲

💫火锅配料

💫饮品

🌟呢个份量、呢个质素配埋呢个价钱🤩🤩仲要冇加一、任加鸡😙😙😙我会话系屯门区数一数二抵食嘅鸡煲!❤️❤️❤️难怪朋友食完都不停推介!

🌟虽然小菜饱到食唔落,但系见到其他客人啲小菜都系大大份🥰🥰而且选择好多,除咗鱼香茄子、啫啫鸡煲等等,仲有泰式肉碎生菜包、手撕鸡等等嘅选择😙😙超吸引呀😋😋😋食鸡煲送小菜就净系限星期一至四,大家可以预返日子过嚟试吓!😍😍😍

推荐指数:5/5
抵食指数:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TuenMun #屯门 #屯门好去处 #屯门美食 #屯门美食地图 #屯门必食 #住家饭