2014-11-08
难得有朋友介绍,就算行远啲都要试下。 差唔多12:30由中环行到嚟green lounge, 餐厅8成满,幸好行快一步,唔系就要等枱lu. 餐厅面积唔大,唔够30个坐位,但整齐企理。服务员送上午餐餐牌,都好多选择,每个餐跟餐汤及餐饮。 我和同事分别叫咗南瓜猪扒饭,卡邦尼,辣肉肠长通粉 同西冷扒。 南瓜焗猪扒饭热辣辣,份量唔细,同事话好食。 辣肉肠长通粉,辣辣地又甜甜地, 可以,但唔出众。讲到卡邦尼,不得了,一般好味嘅卡邦尼都会用上蛋黄汁,但个汁要煮得好唔系家家做到。我见到呢度既卡邦尼面有只生蛋黄系面,就知系好嘢嚟。当你将蛋黄同意粉捞混,个卡邦尼唔会太干,又或者太湿,口感好好,滑滑的,又唔会太漏,系我近期食过最好嘅卡邦尼,赞呀!最后系同事嘅西冷,讲真,真系有惊喜,西冷又厚又大块,仲要唔干身,仲有juice, 好有水准,其他同事试过都话要再嚟食个西冷,good呀!整齐餐厅食物唔错,价钱合理,整体$80-$110价位。临走睇过佢夜晚个set menu, 都唔贵,有机会要揾朋友试埋夜晚个set!
南瓜焗猪扒饭热辣辣,份量唔细,同事话好食。
辣肉肠长通粉,辣辣地又甜甜地, 可以,但唔出众。
整齐餐厅食物唔错,价钱合理,整体$80-$110价位。