2018-01-24 1119 浏览
有朋友想突然聚一聚,即刻上网揾揾资料先。上网选定左有好多卧虎藏龙嘅天后,而且之前听过其他朋友介绍天后有好多好嘢食。朋友睇中浜滝佢好有居酒屋嘅感觉,一于唔谂甘多去食餐好嘅!!餐厅好容易去,由天后地铁站出去行几分钟就到,唔会迷路。浜滝环境真系几特别,采用高枱设计,令居酒屋气氛更加强!!! 门口那面墙有好多客人画嘅扇子,好得意居酒屋当然有酒喇,一系列嘅日本酒任客人选择,朋友同我酒量不佳,试唔到添。唔饮酒唯有化酒量为食量喇!! 浜滝选择有好多,有新鲜刺身同小食。仲有佢地嘅热石拉面,睇落都好吸引。石窝饭都有呀!!首先食前菜先,有炸忌廉薯饼,即炸上枱,小心啲食呀,都几热架。薯饼外皮脆卜卜,好香口,内𥚃好软滑呢! 忌廉味香浓,仲保留少少薯粒,增加口感,好好味!!花鱼烧一夜干,一夜干喺日本食过好好食,今次见到当然要点喇!! 一夜干都几大条,鱼肉嫩滑,有少少咸香味,冇腥味,送饭一流呀。我地喺拉面同石锅饭挣扎左好耐,最后决定点个烧鸡石窝饭,酱汁有啲似甜豉油,咸咸甜甜好味,而且有饭焦,好香口,鸡肉唔鞋!!!整个晚上同朋友可以放轻松听著日文歌一边食饭一边倾计,真系唔错!! 下次要试试佢地嘅拉面呢,见到其他客人
有朋友想突然聚一聚,即刻上网揾揾资料先
餐厅好容易去,由天后地铁站出去行几分钟就到,唔会迷路

居酒屋当然有酒喇
,一系列嘅日本酒任客人选择,朋友同我酒量不佳,试唔到添

唔饮酒唯有化酒量为食量喇
!! 浜滝选择有好多,有新鲜刺身同小食。

仲有佢地嘅热石拉面,睇落都好吸引

石窝饭都有呀
!!

! 忌廉味香浓,仲保留少少薯粒,增加口感,好好味
!!

!!!
整个晚上同朋友可以放轻松听著日文歌一边食饭一边倾计,真系唔错!! 下次要试试佢地嘅拉面呢,见到其他客人食好吸引
!!!