2019-08-21
朋友生日想食下日本野,就推介左呢间餐厅。原来呢间就系大家一直以黎都听过既和牛三文治,而且中环区日本餐厅黎讲,性价比都好高,咁大家都同意去呢度试下。呢度无得Book位,如果想早少少开始食,就早少少过黎等位啦~ 佢无限用餐时间,所以过七点之后想揾位,就要睇彩数啦~ 一坐低,就有呢度既日本哥哥同我地推介有咩最出名同埋Special Menu,虽然舖头唔大,但有好足够既服务员,而且服务态度超好。头盆叫左蚌、软壳蟹同卷蛋。蚌系用清酒煮,酒味够浓得黎又有蚌的鲜味,以前菜黎讲非常之开胃。卷蛋比较甜,煮得非常软身,有一种好似甜品一样入口即溶既口感,都好有惊喜。软壳蟹系Special Menu,喺Menu上面无写既菜式,炸软壳蟹加上蛋浆,一啲都唔腻,不过咸左少少。 主菜就系我地最期待晚和牛三文治啦! 我地叫Medium,即系大约五成熟左右,和牛处理得唔会太生,都唔会太熟刚刚好。夹住三文治中间加左Wasabi同芥末酱,个味道同和牛好夹。好有惊喜。另一个值得推介就系呢个Yaki Udon,佢有大量蟹肉加上好creamy既白汁,口感好Rich得黎又唔会太腻。另外Hot Pot Rice都好有惊喜,反而好
另一个值得推介就系呢个Yaki Udon,佢有大量蟹肉加上好creamy既白汁,口感好Rich得黎又唔会太腻。另外Hot Pot Rice都好有惊喜,反而好少见人推介,呢个饭好食在佢调味调得非常好,唔会太浓味得黎又带得出杂菌既鲜味,钟意淡口味既朋友仔一定要试。
到最后因为我地自备左蛋糕既关系,我地无试到呢度最出名既Monaka Ice Cream,有机会一定会再黎 !